Διαφορές γρίπης και κρυολογήματος

Υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν έγκαιρα τα συμπτώματα που έχει η γρίπη, www.ifarmacy.gr/tag/gripi αφού συνήθως την μπερδεύουν με ένα απλό κρυολόγημα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους και να ταλαιπωρηθούν πολύ περισσότερο από ότι θα έπρεπε κανονικά.

Η γρίπη μεταδίδεται μέσω μικρών αόρατων σταγονιδίων όταν ένας ασθενείς βήχει, φτερνίζεται ή μιλά. Ο συγκεκριμένος ιός παραμένει και πάνω σε επιφάνειες, οπότε μπορεί να κολλήσει κάποιος αν αγγίξει εκεί και στην συνέχεια πιάσει τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα του. Τα συμπτώματα αρχίζουν από ένα έως τέσσερα 24ωρα μετά τη μόλυνση από τον ιό και διαρκούν από δύο έως επτά ημέρες. Εξαίρεση αποτελεί ο βήχας, ο οποίος μπορεί να επιμένει για εβδομάδες.

Όταν κάποιος έχει κολλήσει γρίπη, έχει συνήθως υψηλό πυρετό από 38,5 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η κατάσταση διαρκεί από τρεις έως τέσσερις μέρες. Ακολουθεί απότομος και έντονος πονοκέφαλος, ο οποίος συνοδεύεται από μυϊκούς πόνους σε διάφορα μέρη του σώματος. Υπάρχει ένα αίσθημα έντονης κόπωσης αρκετές ώρες κάθε μέρα και ο οργανισμός έχει ατονήσει. Τα υπόλοιπα συμπτώματα είναι καταρροή και μπούκωμα στη μύτη, πονόλαιμος και φτέρνισμα.

Κατά το χρονικό διάστημα, όπου παρατηρείται έξαρση της γρίπης, συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία. H χορήγηση αυτών των σκευασμάτων θα πρέπει να γίνει μέσα στο πρώτο 48ωρο για να περιοριστούν οι επιπλοκές και να εξασθενήσουν άμεσα τα συμπτώματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.