Η αλόγιστη χρήση δημιουργεί προβλήματα

Δες εδώ πως οι καραμέλες για το λαιμό είναι ένα δημοφιλές προϊόν, το οποίο εμπιστεύονται μικροί και μεγάλοι κάθε χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης και των αλλεργιών. Όμως, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή όσον αφορά την ποσότητα που καταναλώνεται.

Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει σύνεση όσον αφορά τη χρησιμοποίηση ακόμη και των πιο απλών προϊόντων. Έτσι, η αλόγιστη χρήση βοηθάει τα μικρόβια να γίνονται ανθεκτικότατα στα αντιβιοτικά, κάνοντας δυσχερέστατη την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας.

Τα αντιβιοτικά βρίσκονται σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, στο στοματικό διάλυμα, στις καραμέλες για το λαιμό, ακόμη και στο φαγητό, Μπορούν να ωφελήσουν την υγεία μας μόνο με συνετή χρήση. Πριν, λοιπόν, φάτε την επόμενη καραμέλα για το λαιμό, διαβάστε σωστά τις οδηγίες. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα υπόλοιπα σκευάσματα που μπορείτε να προμηθευτείτε από ένα φαρμακείο, χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας.

Ένα απλό παράδειγμα πέρα από τις καραμέλες για το λαιμό, είναι οι σταγόνες για τα αυτιά. Μπορούν να βοηθήσουν μόνο σε περίπτωση που όντως έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, που αφορά λοιμώξεις στη συγκεκριμένη περιοχή. Κανονικά πρέπει να χορηγούνται με ιατρική συνταγή, αφού η άσκοπη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων.

Άλλη μια περίπτωση είναι τα στοματικά διαλύματα που προορίζονται για λοιμώξεις του στόματος ή του φάρυγγα. Περιέχουν αντιβιοτικά και δεν πρέπει να χορηγούνται χωρίς τη συνταγή γιατρού. Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν μέχρι και γαστρεντερικές διαταραχές. Ακόμα, μεταβάλλουν τη φυσιολογική χλωρίδα της στοματικής κοιλότητας, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης μυκητιάσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.