Καταπολεμήστε τα ενοχλητικά συμπτώματα

Όταν το κρυολόγημα www.my-pharmacy.gr/kriologima/ χτυπήσει την πόρτα σας, αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να βοηθήσετε τον οργανισμό σας, ώστε να καταπολεμήσει τα ενοχλητικά συμπτώματα όπως η βουλωμένη μύτη, η καταρροή, ο βήχας και ο πονοκέφαλος.

Το ζεστό μπάνιο βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν και ανακουφίζει, ενώ ο ατμός είναι αποτελεσματικός ακόμη και για τα ιγμόρεια. Η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη για την ενίσχυση και ανάκαμψη του οργανισμού. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και πρωτεΐνες. Τα πιο συχνά ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος είναι η μπουκωμένη μύτη, ο πονοκέφαλος και ο βήχας. Για τέτοιες περιπτώσεις κυκλοφορούν στην αγορά ειδικά σιρόπια και παστίλιες.

Μία από τις καλύτερες επιλογές για το μεσημεριανό και το δείπνο είναι η κοτόσουπα, ειδικά αν συνοδεύεται από λαχανικά και κηπευτικά. Πολύ ισχυρή δράση έχουν επίσης το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και η κόκκινη πιπεριά, τα οποία βοηθούν και στο να ελευθερωθεί η αναπνοή σας. Το τσάι από βότανα και άλλα ζεστά ροφήματα βοηθούν τον οργανισμό να αναρρώσει γρηγορότερα, προσφέροντας του τόνωση.

Ένας ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο είναι ό,τι καλύτερο πριν ξαπλώσετε για να κοιμηθείτε. Ο ατμός του ζεστού νερού θα χτυπήσει το κρύωμα στη ρίζα του και θα σας καθαρίσει. Τέλος, ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Θα πρέπει να αποφεύγετε την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.