Οι ιοί προκαλούν το κρυολόγημα

Το κρυολόγημα https://www.ifarmacy.gr/kryologima/ είναι μία κατάσταση που προκαλείται σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ για αυτό είναι υπεύθυνοί μία σειρά από ιούς που εισχωρούν στον οργανισμό.

Φάρμακο για την ίωση που προκαλούν οι ρινο-ιοί και οι αδενο-ιοί δεν υπάρχει. Οι ιοί εισχωρούν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί στον ανθρώπινο οργανισμό, δρουν αθόρυβα και σχετικά ανώδυνα για κάποιον χρόνο, πολλαπλασιάζονται και κάποια στιγμή με το συνάχι, το φτάρνισμα, την ομιλία, τα χέρια, ο ίδιος ο οργανισμός συμβάλλει στη διάδοσή τους και στη μετάδοσή τους σε άλλους ανθρώπους.

Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία ανήκουν δεκάδες διαφορετικοί ιοί, οπότε χρειάζονται εργαστηριακές εξετάσεις για να προσδιοριστεί γενετικά και με ακρίβεια για ποιον πρόκειται. Η βιταμίνη C ενισχύει τα κύτταρα μέσα στο αίμα για να αποκρούσουν τους εισβολείς. Μόνον αν ο γιατρός τη συστήσει για κάποιον ειδικό λόγο ενδείκνυται η λήψη της, σε μεγαλύτερες από το φυσιολογικό ποσότητες. Όπως αποδείχθηκε σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι υπό τον Harri Hemilae, αν κάποιος λαμβάνει 200 mgr την βιταμίνη C ημερησίως, μετριάζει τα συμπτώματα της ίωσης.

Μία κουταλιά αλάτι διαλυμένη στον χυμό μισού λεμονιού και πλύσεις στις ρινικές οδούς, μπορεί να έχουν καλά αποτελέσματα. Το αλάτι απορροφά νερό από τον βλεννογόνο και η βιταμίνη C στεγανοποιεί τα τριχοειδή αγγεία της περιοχής, παρέχοντας ανακούφιση. Ωστόσο, πολλές φορές, αυτές οι πλύσεις σπρώχνουν αρχικά ακόμη πιο μέσα τους παθογόνους ιούς.

Τα σχόλια είναι κλειστά.