Ριζότο με αρακά και πράσο, συνοδέψτε με πέστο, μαίδανού με ταχίνι

Απλά τέλειο. Βέβαια το πέστο είναι στη γεύση του καθενός. Το σίγουρο είναι ότι δένει πολύ ωραία με το ριζότο. Ένα απλό πιάτο για μεσημέρι ή βράδυ, αλλά και σαν συνοδευτικό με ψητό της αρεσκείας σας. στο συγκεκριμμένο ριζότο χρησιμοποίησα ρύζι μπασμάτι εξότικ,  γιατι ήθελα να έχει και άγριο ρύζι. εσείς βάβαι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι που είναι για ριζότο. Έδεσε τέλεια και απο γεύση κόλαση.

Υλικά (για 2 μερίδες)
1 φλυτζ, τσαγ. ρύζι
4 κ.σ. λάδι
1 φλυτζ, τσαγ, αρακά
1 πράσο
1 φλυτζ, του καφέ άσπρο κρασί
1 ζωμό ψυγείου κοτόπουλο
3&1/2 φλυτζ. τσαγ. ζεστό νερό
1/2 φλυτζ. τσαγ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.γ. βούτυρο

Για το πέστο
1/3 ματσάκι μαίδανό
4-5 αμύγδαλα
1 κ.σ. λάδι
1κ.σ. νερό
1/2 κ.σ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
Ετοιμάζουμε το πέστο: Πλένουμε το μαίδανό και τον βάζουμε στο μούλτι. Προσθέτουμε το ταχίνι, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το λάδι, το νερό, το πιπέρι και το αλάτι. Πολτοποιούμαι και το αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τον αρακά με το πράσο. Προσθέτουμε το ρύζι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για ένα λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε ένα λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό και μια φλυτζ. ζεστό νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς για να βγάλει το ρύζι το άμυλο. Μόλις δούμε ότι τελειώνει το νερό προσθέτουμε άλλη μία φλυτζ. και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ώσπου να πάρει όλο το νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το βούτυρο για να μας δώσει ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το κασέρι. Ανακατεύουμε να πάει σε όλο το ριζότο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι για 2-3 λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με το πέστο και λίγο παρμεζάνα. Εάν σερβίρετε σε παιδιά παραλείψτε το κρασί.

Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

 Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι Φούρνου, η δική μου συνταγή για τα 90 χρόνια Μisko. Υπήρξαν κάποιες συνταγές και υλικά που ήταν ο

The post Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο appeared first on Funky Cook.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Μακεδονικό Ταχίνι

10 συνταγές γνωστές, παραδοσιακές, εναλλακτικές ή πρωτότυπες επιβεβαιώνουν πως αυτά τα δύο υλικά είναι μοναδικά, μπορούν να κάνουν τα φαγητά και τα

The post Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Μακεδονικό Ταχίνι appeared first on Funky Cook.

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: A close up of the skillet with a spoon lying in it. A piece of pasta bake has been taken out and some pieces of spinach, mushrooms and creamy bechamel are visible from within. To the bottom right a bunch of forks. The skillet is on the folded tea towel.

Σας αρέσουν τα ζυμαρικά φούρνου; Εμένα πολύ. Αν δείτε εδώ στο μπλογκ έχω αρκετές συνταγές με διάφορες παραλλαγές. Είναι ένα από τα πιάτα που μας έφτιαχνε η μαμά μου στις γιορτές και τα πάρτι μας. Τότε ήταν απλές οι γεύσεις, τυριά και κρέμα κυρίως, που από μόνα τους είναι πραγματικά υπέροχα. Εγώ όμως επειδή τρώμε συχνά, κάνω τους πειραματισμούς και τις παραλλαγές μου. Όπως εδώ που έβαλα σπανάκι και απίθανα μανιτάρια πορτομπέλο – χορτοφαγική επιλογή που δεν υστερεί σε τίποτα από ένα πιάτο με κρέας. Αν βέβαια κάτι παραμένει ίδιο τόσα χρόνια μετά, αυτό είναι το ίδιο το ζυμαρικό. Ε ναι, MISKO.

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: The ingredients lying on the black surface. Top left two Portobello mushrooms, top right a small porcelain grater with nutmeg on it, to the left some spinach leaves, centre and right a packet of penne pasta, and scattered around are some loose penne pieces.

Το ξέρετε ότι η MISKO γιορτάζει φέτος τα 90 της χρόνια; Το φαντάζεστε; 90 χρόνια είναι πολλά. 90 χρόνια μια από τις δημοφιλέστερες μάρκες τροφίμων, και από τις πιο αναγνωρίσιμες. Με σλόγκαν όπως το θρυλικό «Ακάκιε…», έχει αποτυπωθεί για τα καλά στο μυαλό πολλών γενεών. Γιορτή λοιπόν φέτος, και η MISKO μοιράζει δώρα μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό. Λεπτομέρειες θα βρείτε στις πολυσυσκευασίες με το σχετικό φυλλάδιο. Και ξέρετε τι άλλο θα βρείτε στο φυλλάδιο; Αυτή τη συνταγή!

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: The skillet with the pasta bake on the tea towel. To the top left are two Portobello mushrooms lying stalk-up and some spinach leaves, to the centre are some raw penne pasta pieces, and to the right is a small porcelain grater with some nutmeg on it. All sitting on the black surface.

Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω σε τέτοια ενέργεια. Αν μου το έλεγε κανείς πριν 10 χρόνια πως μια δική μου συνταγή θα φιγουράριζε στις σελίδες φυλλαδίου της MISKO θα έβαζα τα γέλια. Και να που έγινε. Ψάξτε τις ειδικές αυτές συσκευασίες, αξίζει να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό. Και αν δεν κερδίσετε, θα σας μείνουν 8 υπέροχες συνταγές από food bloggers και άλλους γνωστούς! Αν και με τόσα δώρα, πραγματικά είναι μεγάλες οι πιθανότητες να είστε τυχεροί. Καλή επιτυχία!

Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια www.thefoodiecorner.gr Photo description: To the top of the photo, the skillet with the pasta bake, a spoon lying inside and a piece missing. To the bottom right, a plate with a pretty pattern round the edge, with a messy piece of pasta bake on it. Some penne coated with creamy béchamel are visible, as well as some spinach and pieces of golden crunchy topping.

Πάμε να δούμε την συνταγή;

The post Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια appeared first on The Foodie Corner.

Νόστιμο: Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
επόμενη κίνηση ας δούμε και τα υλικά μας και πάμε να μαγειρέψουμε!

Συνταγή μαγειρικής: Νόστιμο: Πενάκι Φούρνου με Σπανάκι και Μανιτάρια

Συνταγή μαγειρικής Σας αρέσουν τα ζυμαρικά φούρνου; Εμένα πολύ. Αν δείτε εδώ στο μπλογκ έχω αρκετές συνταγές με διάφορες παραλλαγές. Είναι ένα από τα πιάτα που μας έφτιαχνε η μαμά μου στις… Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρική σε 10΄ : Πένες με σύγκλινο Μάνης και άρωμα βασιλικού

Ο χρόνος και η αδυναμία να έχουμε διαθέσιμα, καθημερινά, τα υλικά που χρειαζόμαστε για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, είναι το πιο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενες μαμάδες (και μπαμπάδες).


Η συνταγή μου αυτή, έρχεται να δώσει λύση και στα δύο θέματα που αναφέρω παραπάνω. 

Κατ’ αρχήν ο χρόνος που χρειάζεται για την παρασκευή του αυτό το πιάτο, είναι 10 min, όσο χρειάζονται οι πένες για να βράσουν, μιας και στον ίδιο χρόνο ακριβώς παρασκευάζεται και η σάλτσα που θα τις συνοδεύσει.

Κατά δεύτερο λόγο τα υλικά, είναι από αυτά που μπορούν να υπάρχουν διαθέσιμα στο ντουλάπι και στο ψυγείο μας, και που μπορούν να μας “σώσουν” σε μια δύσκολη στιγμή.

Δυο λόγια για το σύγκλινο: Αποτελείται από κομμάτια χοιρινού που έχουν παστωθεί και καπνιστεί και μετά βράζονται και συντηρούνται σε λίπος. Το σύγκλινο που βρίσκουμε στην αγορά, δεν είναι συντηρημένο μέσα στο λίπος, αλλά περιέχει λίγο από το λίπος αυτό και είναι συσκευασμένο σε κενό αέρος. 
Αυτό του επιτρέπει να διατηρείται για αρκετό καιρό, επομένως μπορούμε να έχουμε μια συσκευασία στο ψυγείο μας, για όποτε χρειαστεί.

Η πιο κλασσική συνταγή με σύγκλινο -που πατρίδα του είναι η Μάνη – , είναι με αυγά . Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω και τη συνταγή αυτή.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1,5 πακέτα penne rigate
1 συσκευασία σύγκλινο (περίπου 300g-350g)
2-3 K κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
1 γιαούρτι στραγγιστό 2% (μαζί με 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ)
2 Κ. έτοιμο pesto (αγοραστό ή δικό μου)
1 φλυτζάνι νερό από αυτό που βράζουν οι πένες
1 Κ ελαιόλαδο για τη σάλτσα και 3 Κ για τις πένες
3 Κ τυρί τριμμένο (σκληρό ή κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω το νερό για τα μακαρόνια να βράσει και συγχρόνως σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζω τη μία κουταλιά λάδι. Παράλληλα κόβω το σύγκλινο σε μικρά κυβάκια.
Μόλις ζεσταθεί λίγο το λάδι, ρίχνω το σύγκλινο και σοτάρω ελαφρά. Προσθέτω την κρέμα και το γιαούρτι (μαζί με 1 κουταλάκι κόρν φλάουρ, για να μην κόψει στο βράσιμο), μαζί με το pesto και αφήνω να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω και το τυρί. 

Στο μεταξύ, μόλις βράσει το νερό, ρίχνω τις πένες. Όταν είναι έτοιμες – πριν τις σουρώσω- παίρνω 1 φλυτζάνι νερό και το προσθέτω στη σάλτσα μου λίγο λίγο , ώστε να γίνει η σάλτσα μου όσο ρευστή χρειάζεται.

Αφήνω τη σάλτσα στη φωτιά για 1 λεπτό και αποσύρω.
Στραγγίζω τις πένες, τους προσθέτω τις 3 Κ ελαιόλαδο και σερβίρω.
Στολίζω το πιάτο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊδανό.

Η ελαφρά ξινή γεύση που δίνει το γιαούρτι, ταιριάζει εξαιρετικά με την έντονη, καπνιστή γεύση του σύγκλινου. Εγώ συνηθίζω να προσθέτω και λίγες σταγόνες λεμόνι επί πλέον, ακριβώς για τον ωραίο συνδυασμό του ελαφρά ξινού με το καπνιστό!

Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog

Καταπληκτικό Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
πάμε να δούμε ένα πιάτο για όλες τις εποχές!

Προετοιμασία για το πιάτο: Νιόκι με σάλτσα μουστάρδας κ πιπεριές

Ας δούμε την συνταγή και τα υλικά μας! For the recipe in English click here Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Είναι Κυριακή βράδυ που σας γράφω αυτές τις λίγες αράδες. Η νύστα μου δεν περιγράφεται χάρη στα καμώματα… Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 1871234550100Τελευταία »