Συνταγή: Bagels – Αλμυρά, Ζύμες

Περιγραφή συνταγής:

Αυτή είναι η αυθεντική συνταγή για τα bagels που έχουν γίνει μόδα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιώντας το αλεύρι Robin Hood η ζύμη γίνεται πιο μαστιχωτή από ποτέ. Αυτή είναι μια ακόμη συνταγή για […]

Διαβάστε περισσότερα

Ταχινόπιτες σε δυο εκδοχές

Πρώτη φορά ταχινόπιτες δοκίμασα περίπου στα 10. Ήταν τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη που μετά τα μεσάνυχτα στόλιζαν με

The post Ταχινόπιτες σε δυο εκδοχές appeared first on Funky Cook.

Ρολά με ζαμπόν και γκούντα

DSCN1365

Υλικά 1 ταψί:

100γρ βιτάμ λιωμένο

100γρ χλιαρό γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 400γρ)

Για τη γέμιση:

10 φέτες ζαμπόν

10 φέτες γκούντα

2 βραστά λουκάνικα σε φέτες

100γρ σάλτσα ντομάτας

DSCN1368

Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε ένα μπολ.

2. Λιώνουμε το βιτάμ και το βάζουμε στο μπολ.

3. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

4. Την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

5. Παίρνουμε τη ζύμη και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό  φύλλο.

6. Στρώνουμε τα υλικά μας και το κάνουμε ρολό,έπειτα κόβουμε φέτες και τις αραδιάζουμε στο ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόκολα.

8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, για μισή ώρα περίπου.

The post Ρολά με ζαμπόν και γκούντα appeared first on Το μυαλό στο… φαγητό.

εύκολη συνταγή Ρολά με ζαμπόν και γκούντα

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
σήμερα έχουμε για σας μια νέα γευστική ιδέα!

Συνταγή για το πιάτο: εύκολη συνταγή Ρολά με ζαμπόν και γκούντα

Ώρα για μαγειρική! Υλικά 1 ταψί: 100γρ βιτάμ λιωμένο 100γρ χλιαρό γάλα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει (περίπου 400γρ) Για τη γέμιση: 10 φέτες ζαμπόν 10 φέτες γκούντα 2 βραστά… Διαβάστε περισσότερα

Λουκανικοπιτάκια με γκούντα

DSCN1354

Για 40 λουκανικοπιτάκια:

Υλικά:

250γρ βιτάμ λιωμένο

200γρ χλιαρό γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γ. γεμάτο αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1000γρ)

Για τη γέμιση:

40 μικρά λουκανικάκια

40 μικρά κομματάκια γκούντα

1 κρόκο για την επάλυψη

DSCN1356

Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε ένα μπολ.

2. Λιώνουμε το βιτάμ και το βάζουμε στο μπολ.

3. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

4. Την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

5. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 3 μέρη.

6. Παίρνουμε το κάθε μέρος και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό  φύλλο.

7. Το κόβουμε σε μικρά ορθογώνια κομμάτια  και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με γκούντα και λουκάνικο, το κάνουμε ρολό και το αφήνουμε πάνω στο ταψί. Διαλύουμε τον κρόκο σε λίγο νερό και αλοίφουμε τα λουκανικοπιτάκια μας.

8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, για μισή ώρα περίπου.

The post Λουκανικοπιτάκια με γκούντα appeared first on Το μυαλό στο… φαγητό.

Συνταγή νόστιμή Λουκανικοπιτάκια με γκούντα

Καλή σας μέρα πάλι μαζί σας με νέες γευστικές ιδέες ,
πάμε ένα δούμε ένα πιάτο νόστιμο!

Πληροφορίες για το πιάτο: Συνταγή νόστιμή Λουκανικοπιτάκια με γκούντα

Μαγειρική και φαντασία! Για 40 λουκανικοπιτάκια: Υλικά: 250γρ βιτάμ λιωμένο 200γρ χλιαρό γάλα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει (περίπου 100γρ) Για τη γέμιση: 40 μικρά λουκανικάκια 40 μικρά… Διαβάστε περισσότερα

Εύκολο Λαχματζούν σε Φύλλο Ολικής Άλεσης

Το λαχματζούν θεωρείται η πίτσα της Ανατολής και στα αραβικά μεταφράζεται  μαγειρικά ως  μια ζύμη γαρνιρισμένη με μια λεπτή στρώση από κιμά

The post Εύκολο Λαχματζούν σε Φύλλο Ολικής Άλεσης appeared first on Funky Cook.

Σελίδα 1 από 2291234550100Τελευταία »