Μύδια αχνιστά με κάρυ

Οδηγίες

Πλένουμε καλά τα μύδια και τα καθαρίζουμε τραβώντας από μέσα τους το γενάκι που έχουν. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο…

The post Μύδια αχνιστά με κάρυ appeared first on Chefoulis.

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του τις επόμενες ημέρες, γι΄αυτό σου έψησα μια μπακαλιαρόπιτα παραδοσιακή από την Κεφαλονιά. Και αν δεν ήξερες

The post Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά appeared first on Funky Cook.

Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

 Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι Φούρνου, η δική μου συνταγή για τα 90 χρόνια Μisko. Υπήρξαν κάποιες συνταγές και υλικά που ήταν ο

The post Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο appeared first on Funky Cook.

Μπακαλιάρος με Σπανάκι, Σέσκουλα και Σταφίδες από την Κύθνο

Η 25η του Μάρτη είναι μια διπλή γιορτή εθνική και θρησκευτική, με ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες, η λαογραφία, τα ήθη και

The post Μπακαλιάρος με Σπανάκι, Σέσκουλα και Σταφίδες από την Κύθνο appeared first on Funky Cook.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Μακεδονικό Ταχίνι

10 συνταγές γνωστές, παραδοσιακές, εναλλακτικές ή πρωτότυπες επιβεβαιώνουν πως αυτά τα δύο υλικά είναι μοναδικά, μπορούν να κάνουν τα φαγητά και τα

The post Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Μακεδονικό Ταχίνι appeared first on Funky Cook.

ΘΡΑΨΑΛΑ ΟΥΖΟΜΕΖΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ // TOTANI IN UMIDO CON PAPRICA AFFUMICATA

ΘΡΑΨΑΛΑ ΟΥΖΟΜΕΖΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ

Υπέροχος ουζομεζές, που μπορεί να σερβιριστεί και στο σαρακοστιανό τραπέζι.
Τα θράψαλα δεν είναι τόσο νόστιμα όσο τα καλαμάρια, αλλά όταν είναι ολόφρεσκα και μαγειρευτούν σωστά γίνονται και αυτά γευστικά! Σήμερα θα τα απολαύσουμε σε μία συνταγή με ελάχιστα υλικά, οικονομική, απλή και γρήγορη! 
Εμείς τα ετοιμάσαμε γιά να συνοδέψουμε το εκπληκτικό τσιπουράκι που ανακαλύψαμε φέτος στο “χωριό μας”, τον Αγιο Παύλο Χαλκιδικής! Μπορείτε όμως να τα σερβίρετε και ως κυρίως πιάτο, και να τα συνοδέψετε με ένα απλό πιλάφι ρυζιού ή κοφτό μακαρονάκι!

Δόση : γιά 4 άτομα
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : πολύ εύκολη
Υλικά : 600 gr θράψαλα φρέσκα,
                 3 κ.σ. ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                 1 μεγάλο κρεμμύδι,
                 1 καυτερό πιπεράκι,
                 1 κ.σ. γεμάτη πάπρικα καπνιστή,
                 πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο,
                 αλάτι,
                 1 σφηνάκι (30 ml) τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.
Προετοιμασία :
Καθαρίστε τα θράψαλα. Αν είναι πολύ μεγάλα κόψτε τα σε κομμάτια. Τα θράψαλα, επειδή ζούν κοντά στον βυθό της θάλασσας, συνήθως έχουν άμμο. Ξεπλύνετε τα πολύ καλά, ιδίως τα πλοκάμια τους, ή αφήστε τα να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπωλ με νερό και αλλάξτε το 3-4 φορές.
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα θράψαλα, το καυτερό πιπεράκι τσακισμένο και την πάπρικα, σωτάρετε για 1-2 λεπτά και σβύστε με το τσίπουρο. Αφήστε το κανα δυό λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε λίγο μαύρο πιπέρι και το ανάλογο αλάτι. Σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήστε το φαγητό σε μέτρια φωτιά γιά περίπου ένα 20άλεπτο, μέχρι να πιεί όλο το ζουμάκι που θα βγάλουν τα θράψαλα και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Σερβίρετε τα ζεστά.

TOTANI IN UMIDO CON PAPRICA AFFUMICATA

Totani o calamaretti saporitissimi, da servire come secondo.
Piatto economico, facile e veloce. Anche se i totani non sono poi tanto saporiti come i calamari, con questa ricetta vengono veramente buoni!
Noi li abbiamo assaporati come antipasto, con qualche biccherino di tsipouro*!

Dosi : per 4 persone
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 600 gr totani freschi,
                             3 cucchiai olio extravergine di oliva,
                              1 cipolla grande,
                              1 peperoncino piccante,
                              1 cucchiaio colmo paprica affumicata,
                              pepe nero macinato al momento,
                              sale,
                              1 biccherino (30 ml) tsipouro.
Preparazione :
Pulite i totani, eliminando interiora e l’ osso della spina. Se sono grandi tagliate a pezzi. I totani vivono nel fondo del mare sabbioso e di solito contengono della sabbia, per questa ragione devono essere puliti accuratamente. Sciacquateli bene e poi lasicateli bagnare entro una ciotola con acqua che la cambiate 3-4 volte.
Tritate la cipolla.
Fate rosolare la cipolla entro una casseruola. Aggiungete i totani scolati bene, il peperoncino e la paprica. Saltate per qualche minuto, sfumate col tsipouro, lasciate evaporare l’ alcool, aggiungete qualche pizzico di pepe e regolate di sale.Coprite la casseruola col suo coperchio e lasciate cucere a fuoco moderato, per ca. 20 minuti, fino ad asciugare e restare solo con il loro olio.
Serviteli caldi.

* come abbiamo detto anche in altri post, lo tsipouro è una sorta di grappa, che viene dall’ uva. Rassomiglia all’ uzo, ma ha il grado alcoolico più alto. Ci sono due varianti : con o senza anice, noi di solito preferiamo la seconda.

Εξωτικές γαρίδες με μανιτάρια και ρύζι

Εξωτικές γαρίδες με μανιτάρια και ρύζι

Μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr. Το πρώτο μυστικό είναι η ποιότητα της πρώτης ύλης, δηλαδή της γαρίδας· σίγουρα το φαγητό γίνεται και με κατεψυγμένες, αλλά η γεύση και το άρωμα που έχουν οι φρέσκες δεν… παίζονται. Το δεύτερο μυστικό είναι η πολύ δυνατή φωτιά σε όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Καλή επιτυχία!


ΥΛΙΚΑ

4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
2 κ.σ. λάδι
½ κιλό γαρίδες, χωρίς το κέλυφος και καθαρισμένες
3 φλ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ φλ. ζωμό κότας
ρύζι μαγειρεμένο
φέτες λεμονιού (για το γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το σκόρδο σε υψηλή θερμοκρασία σ’ ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουοκ για 1΄.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1΄.
Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε (πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά) για άλλα 2΄, ή μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες.
Σερβίρουμε με ρύζι και γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού.

Πηγή: food.com
Σελίδα 1 από 941234550Τελευταία »