Μοσχαράκι με φασολάκια

Κάτι εύκολο για σήμερα. Λίγο καλοκαιρινό, αλλά με τις ευκολίες που έχουμε σήμερα βρίσκουμε ότι θέλουμε. Αν και πολλές από εμάς βάζουμε στην κατάψυξη καλοκαιρινά τρόφιμα. Σαν τα μυρμήγκια. Αποθηκεύουμε για να έχουμε. Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να θυμίζουμε στα παιδιά μας ότι φαγητό δεν είναι μόνο το ρύζι και η πατάτες. Άλλωστε το απλό είναι και το ποιο νόστιμο.

Υλικά(4 μερίδες)
1 κιλό μοσχαράκι
1&1/2 κιλό φασολάκια
2 κουτ. σούπ. σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι
μαίδανό
1 φλυτσ. τσαγ. λάδι
2 φλυτζ. τσαγ. νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεματάμε το κρέας και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι, τη σάλτσα, το μαίδανό, αλάτι, πιπέρι, το κρέας και βράζουμε για μισή ώρα. Προσθέτουμε τα φασολάκια και βράζουμε για άλλα μισή ώρα. Το φαγητό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι του. 

Μοσχαράκι με αγκινάρες

Μια και ο καιρός είναι Ανοιξιάτικος σήμερα, ΄σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα πιάτο ελαφρύ και ανοιξιάτικο.

Υλικά (4 μερίδες)
1 κιλό περίπου μοσχάρι
10 αγκινάρες
4 μέτριες πατάτες
2 καρότα
1 κρεμμύδι
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλυτζ. τσαγ. λάδι 
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το ζεματάμε και πετάμε το πρώτο νερό. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας. Σβήνουμε με το λεμόνι, προσθέτουμε, αλάτι, πιπέρι το νερό και αφήνουμε το κρέας μας να βράσει, περίπου μια ώρα. Μόλις δούμε ότι το κρέας μας έχει μαλακώσει, προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα καρότα, τον άνηθο και εάν χρειάζεται βάζουμε λίγο νερό ακόμη. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μισή ώρα . Θέλουμε το ζουμάκι μας να είναι χυλωμένα και όχι νερουλό.

Τσίκνισμα στο σπίτι: κοντοσούβλι στη λαδόκολλα

pork-kontosouvli-skewersΗ Τσικνοπέμπτη νομίζω πως είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές. Όλη αυτή την κρεατολαγνεία σε συνδυασμό με της Απόκριες της βρίσκω brutal και γοητευτική. Το μόνο πρόβλημα είναι πως, αν τολμήσεις να βγεις έξω για φαγητό, την πάτησες! Μας έχει συμβεί πολλάκις, οπότε μιλώ εκ πείρας. Έτσι τα τελευταία χρόνια “τσικνίζουμε” σε κάποιο σπίτι, συνήθως ρεφενέ, για να μην κουράζεται και κανείς. Λουκάνικα, μπιφτέκια, μπριζολάκια, σαλάτες, και πατάτες αυτά περίπου έχουν τα τραπέζια μας, μιας και η μέρα δεν σηκώνει υψηλή μαγειρική. Δυστυχώς κανείς μας δεν είναι ψήστης, οπότε όλα γίνονται στην κουζίνα.

Για φέτος λοιπόν την Τσικνοπέμπτη, αν μείνετε στο σπίτι, σας έχω σούπερ συνταγή για σπιτικό κοντοσούβλι στη λαδόκολλα. Γενικά το κοντοσούβλι είναι μεγάλη μου αδυναμία, αλλά δυστυχώς το αγαπημένο μου μαγαζί, ο Ψυχογυιός στην Νέα Ερυθραία έκλεισε. Παρόλο που είχε κυρίως κοτόπουλα, έκανε το πιο μαγευτικό χοιρινό κοντοσούβλι που είχα φάει, όσο έπρεπε τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα, χωρίς πολύ λίπος. Με αρκετό πιπέρι και πάπρικα, αλλά όχι τόσο, ώστε να σκεπάζεται η γεύση. Αφήστε τα σας λέω…

Το δικό μου κοντοσούβλι δεν το φτάνει του Ψυχογυιού, αλλά είναι αξιοπρεπές για σπιτικό. Γίνεται πολύ ζουμερό, μιας και μαρινάρεται από βραδύς, και είναι πανεύκολο στην παρασκευή του. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε χοιρινό λαιμό, που έχει μεν λίπος, το οποίο όμως φεύγει, αφήνοντας το κρέας πολύ μαλακό. Το μόνο πρόβλημα του κομματιού αυτού είναι ότι για τον ίδιο λόγο συρρικνώνεται πολύ και έτσι από κοντοσούβλια, εμένα έγιναν κοντο…σουβλάκια!

kontosouvli-uncooked

Σπιτικό κοντοσούβλι

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

  • 1200γρ χοιρινό λαιμό (βάρος καθαρό χωρίς το κόκαλο) κομμένο σε μεγάλους κύβους περ. 4×4 εκ.

για τη μαρινάδα

  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2-3 ροδέλες ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

για το ψήσιμο

  • 1 μεγάλο φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα)
  • μεγάλα μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια (μπορεί να σας δώσει και ο χασάπης σας)
  • 1 μεγάλο ντομάτα , καθαρισμένη από τα σπόρια και κομμένη σε χοντρές φέτες ή κύβους
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη/θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τάπερ βάλτε τα υλικά της μαρινάδας και ρίξτε μέσα τους κύβους του κρέατος. Ανακατέψτε καλά, κλείστε το τάπερ και βάλτε το στο ψυγείο αποβραδίς.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 oC αέρα. Βγάλτε τα κομμάτια κρέας από το τάπερ, στεγνώστε τα καλά σε χαρτί κουζίνας και περάστε τα εναλλάξε με πιπεριά και ντομάτα στα σουβλάκια. Αλείψτε τα απέξω με μπόλικη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ή θυμάρι.
  3. Τυλίξτε το κάθε κοντοσούβλι καλά σε λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να είναι πολύ μαλακό και να λιώνει, περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Γενικά ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πολύ από το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια σας. Επίσης, εμένα μου ρόδισαν μέσα στη λαδόκολλα, όμως και αυτό εξαρτάται από τι λαδόκολλα θα διαλέξετε. Οπότε, αν ανοίγοντας τα δείτε πως δεν έχουν ροδίσει, αφήστε τα πακέτα για λίγο ανοιχτά και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Σερβίρετε αμέσως!

Σούπερ Ζυμαρικά με χοιρινό, μανιτάρια και κατίκι

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
πάμε να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο!

Πληροφορίες για το πιάτο: Σούπερ Ζυμαρικά με χοιρινό, μανιτάρια και κατίκι

Ώρα για μαγειρική! The post Ζυμαρικά με χοιρινό, μανιτάρια και κατίκι appeared first on madameginger.com. Διαβάστε περισσότερα

Νόστιμο: Πατατοσαλάτα Φούρνου και δυο Μαρινάδες για Κρέας

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Συνταγή για το πιάτο: Νόστιμο: Πατατοσαλάτα Φούρνου και δυο Μαρινάδες για Κρέας

Μαγειρική και φαντασία! Τρείς συνταγές σε ένα ποστ σήμερα, με μια πατατοσαλάτα από τις λίγες, και δυο μαρινάδες για κρέας. Οι προτάσεις μας για την Τσικνοπέμπτη που πλησιάζει. Να τα πάρουμε όμως από… Διαβάστε περισσότερα

Σούπερ Μοσχαράκι σούπα ή η σούπα που γιατρεύει

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
επόμενη κίνηση ας δούμε και τα υλικά μας και πάμε να μαγειρέψουμε!

Συνταγή για το πιάτο: Σούπερ Μοσχαράκι σούπα ή η σούπα που γιατρεύει

Συνταγή μαγειρικής Γυρνώντας από το Βερολίνο μετά την Πρωτοχρονιά είχα όχι έναν αλλά ΔΥΟ αρρώστους στο σπίτι με γαστρεντερίτιδα. Jack pot δηλαδή καταλαβαίνετε. Εγώ τελικά δεν κόλλησα, αλλά μετά τα φαγοπότια είχα … Διαβάστε περισσότερα

Καταπληκτικό Μοσχάρι Κοκκινιστό με Ρόδι και Σταφίδα στο Slow Cooker

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
αγαπάμε την κουζίνα και την μαγειρική!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: Καταπληκτικό Μοσχάρι Κοκκινιστό με Ρόδι και Σταφίδα στο Slow Cooker

Ας δούμε την συνταγή και τα υλικά μας! Αυτό το μοσχάρι ήταν από τα πρώτα φαγητά που έκανα στο slow cooker. Όταν μου πρωτοέφερε η Mrs D. τη συσκευή από την Αγγλία έψαχνα μανιωδώς να βρω κατάλληλες συνταγές. … Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 1261234550100Τελευταία »