Σούπες συνταγή Παιδικά μπισκότα χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
επόμενη κίνηση ας δούμε και τα υλικά μας και πάμε να μαγειρέψουμε!

Συνταγή για το πιάτο: Σούπες συνταγή Παιδικά μπισκότα χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι

Πάμε να μαγειρέψουμε Και κάπως έτσι τέλειωσε ένα ακόμη καλοκαίρι…Ένα καλοκαίρι που σημαδεύτηκε από τις πυρκαγιές που έπληξαν το πολύπαθο νησάκι μας…Αυτό που θα μου μείνει είναι τα πολλά μπάνια που κάναμε με το βλαστάρι μας. Βλέπετε οι διακοπές εξπρές Διαβάστε περισσότερα

Εύκολο Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή)

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
πάμε να δούμε ένα πιάτο εύκολο!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: Εύκολο Μπράουνις Ελαιόλαδου και Παγωτό Μασκαρπόνε με Γεύση Καφέ (Χωρίς Μηχανή)

Πάμε να μαγειρέψουμε Πως σας ακούγεται; Ναι, είναι τόσο καλό όσο ακούγεται. Οι γεύσεις ταιριάζουν μεταξύ τους απίστευτα. Μπράουνις ελαιόλαδου με μαστιχωτό εσωτερικό, με γεύση πιο-σοκολάτα-δε-γίνεται, που είναι και τα ευκολότερα μπράουνις που έχετε κάνει ποτέ. Παγωτό χωρίς μηχανή και χωρίς ανακατέματα, με πλούσια κρεμώδη υφή και υπέροχη γεύση γαλακτερού καφέ. Μπισκότα πνιγμένα σε λικέρ Irish cream, και σάλτσα σοκολάτας με αυτό … Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιά Γλυκό Ψυγείου με Γιαούρτι, Μασκαρπόνε, Μπισκότα Speculoos και Ροδάκινα

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Πληροφορίες συνταγής: Νοστιμιά Γλυκό Ψυγείου με Γιαούρτι, Μασκαρπόνε, Μπισκότα Speculoos και Ροδάκινα

Μαγειρική και φαντασία! Τα γλυκά ψυγείου τα αγαπώ πολύ. Και από ό,τι κατάλαβα όταν ανέβασα αυτό το γλυκάκι με φράουλες, σας αρέσουν κι εσάς! Εδώ έχουμε μια πιο καλοκαιρινή λύση που ελπίζω να έχει την ίδια απήχηση. Τον συνδυασμό αυτόν, τον έχω αγαπήσει εδώ και χρόνια. Μια μέρα έκοβα ένα ροδάκινο να το φάω με γιαούρτι (λατρεμένο ταίριασμα) και επειδή μου βρισκόταν, σκέφτηκα να σπάσω από πάνω ένα μπισκότο speculoos. Εντάξει, ερωτεύτηκα με τη μια. Θυμάμαι ότι αμέσως είπα στον εαυτό μου… Διαβάστε περισσότερα

Νόστιμή Συνταγή Κρέμα βανίλια, της Χαριγένειας

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Πληροφορίες για το πιάτο: Νόστιμή Συνταγή Κρέμα βανίλια, της Χαριγένειας

Πάμε να μαγειρέψουμε Μια εύκολη στην παρασκευή της και γευστικότατη συνταγή από την συγγραφέα Χαρούλα Βερίγου! Παρόμοιες συνταγές: Κρέμα εύκολη με άρωμα κακάο Σοκόλαση, της Έφης Τηγανίτες κανέλας με ψωμί Διαβάστε περισσότερα

Συνταγή: Cheesecake πραλίνα – Desserts, Αγίου Βαλεντίνου

Περιγραφή συνταγής:

Αυτό to cheesecake είναι σίγουρα το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα! Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε το τώρα!

Διαβάστε περισσότερα

Τρουφάκια από cookies που έμειναν

12/3/17 Τρουφάκια από cookies που έμειναν το γλυκάκι που σας προτείνω φίλες και φίλοι. Κοινώς, ανοίξατε το πακέτο αλλά τελικά δεν φαγώθηκε και λυπάστε να τα πετάξετε; Εννοείται πως όχι! Γίνονται φανταστικά τρουφάκια με άλλα 3 μόνο υλικά, που θα γίνουν ανάρπαστα. Εγώ έβαλα cookies σοκολάτας, αλλά ότι και να σας έχει μείνει, είναι οκ. […]

The post Τρουφάκια από cookies που έμειναν appeared first on ZannetCooks.

Μαλακά μπισκότα με βρώμη, φουντούκια, ταχίνι και κράνμπερις (Χωρίς Ζάχαρη)


Το τριήμερό μου ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ως γνωστόν επειδή η καλή μέρα απ΄το πρωί φαίνεται, συνεχίστηκε εξίσου υπέροχα ως το τελευταίο του δευτερόλεπτο. Αν σκεφτείς ότι πέρσι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το πέρασα στο κρεβάτι άρρωστη, φέτος και μόνο που ήμουν καλά ήταν λόγος για να είμαι χαρούμενη! 

Η συνταγή μου για τηγανητές πατάτες με αυγά που ανέβασα την Παρασκευή, πήγε καλύτερα από κάθε προσδοκία και πήρε τις περισσότερες καρδούλες που έχει πάρει ποτέ ανάρτησή μου. Να θεωρήσω πως ήταν τυχαίο? Ε, όχι!! Γιατί αν δεν μιλήσει η τηγανητή πατάτα στην καρδιά του Έλληνα, τότε ποιό φαγητό θα είναι αυτό που θα το κάνει? 

Το ακόμα καλύτερο νέο όμως, ήρθε την Παρασκευή το βράδυ όταν έμαθα  πως η πολύσπορη τυρόπιτά μου με μετσοβόνε παρουσιάστηκε στην εκπομπή «ΜΑΜΑ ΜΙΑ» της Εύας Παρακεντάκη, στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Αν και το γεγονός αυτό με χαροποίησε πάρα πολύ και μ΄έκανε να αισθανθώ τιμή, το ακόμα πιο συγκινητικό για μένα ήταν η αναφορά στο εισαγωγικό σημείωμα του μπλογκ μου, όπου μιλάω για τον πατέρα μου και το πως κάθε χρόνο σκηνοθετεί τον ερχομό του Άγιου Βασίλη για τα παιδιά. 

Η αλήθεια είναι ότι όταν γράφεις στον υπολογιστή νομίζεις ότι τα κείμενα και οι συνταγές μένουν εκεί. Όταν λοιπόν καταλαβαίνεις πως κάποιος όχι μόνο έδωσε χρόνο να τα διαβάσει, αλλά του άρεσαν κιόλας, ή ακόμα καλύτερα, έφτιαξε τη συνταγή που προτείνεις, τότε προσγειώνεσαι σ΄ένα συννεφάκι ευτυχίας και πληρότητας. 

Κι έπειτα άρχισε ο πυρετός προετοιμασιών για την Καθαρά Δευτέρα. Εκεί να δεις κέφι! Νταούλια βάραγαν απ΄τη χαρά τη δική μου και κυρίως των παιδιών. Όχι τα γνωστά. Τα άλλα! Χταπόδια ξεπάγωναν, καλαμάρια τεμαχίζονταν, χόρτα και μυρωδικά καθαρίζονταν και η ταραμοσαλάτα χτυπιόταν ανελέητα στο μπλέντερ. Τη Δευτέρα το πρωί ανηφορίσαμε λοιπόν προς την ορεινή Κορινθία. Χαρταετό δεν στάθηκε δυνατόν να πετάξουμε αλλά όλα τα υπόλοιπα τα κάναμε και με το παραπάνω. Ψήσαμε στα κάρβουνα θαλασσινά τα οποία φάγαμε στο βουνό, γελάσαμε, φάγαμε με φίλους και ξαμοληθήκαμε στην Ανοιξιάτικη πλέον φύση.

Ανάμεσα στα αγαπημένα μου σαρακοστιανά έφτιαξα για πολλοστή φορά φέτος, αυτά τα καταπληκτικά μαλακά και γευστικότατα μπισκότα χωρίς ζάχαρη και το τονίζω αυτό. Τον τελευταίο καιρό στην προσπάθειά μου να μειώσω όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζάχαρη έχω ανακαλύψει συνταγές – μικρούς θησαυρούς. 
Τα μπισκοτάκια αυτά, έχουν ένα ελαφρώς κριτσανιστό  κι ανώμαλο περίβλημα και μια καρδιά μαλακή και νόστιμη. Γίνονται από υλικά αγνά και κυρίως θρεπτικά ενώ χάρις στο μέλι και τα γλυκόξινα κράνμπερις, η γλυκύτητά τους είναι η ιδανική. Φυσικά τα φουντούκια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αμύγδαλα ή καρύδια ή ακόμα και με φιστίκια και τα κράνμπερις με τις ωραιότατες ελληνικές σταφίδες. Όπως και να τα δοκιμάστε θα σας αρέσουν. Είμαι σίγουρη!!! Τέλος , ψήνονται ελάχιστα γιατί όπως θα διαπιστώσετε δεν περιέχουν κανένα υλικό που δεν τρώγεται και ωμό. Το ψήσιμο γίνεται απλά και μόνο για να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να δημιουργηθεί το μπισκότο. Αλλά επιστώ την προσοχή. Μην τα παραψήσετε γιατί θα χαθεί η μαλακή τους καρδούλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλύτερα λιγότερο, παρά περισσότερο! 

Καλή εβδομάδα (γιατί από Τρίτη αρχίζει η τρέχουσα εβδομάδα) και καλό μήνα από αύριο!!!!!!! 

Την καλημέρα μου! 

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΡΑNΜΠΕΡΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ)

Υλικά για 24 περίπου μπισκότα: 

     1)      150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης

     2)      140 γραμμάρια μέλι

     3)      150 γραμμάρια ταχίνι

     4)      70 γραμμάρια φουντούκια ωμά, ανάλατα

     5)      ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα

     6)      35 γραμμάρια κράνμπερις

     7)      Ξύσμα απο ½ πορτοκάλι

     8)      75 ml χυμό πορτοκαλιού 

Μέθοδος: 

Αρχικά καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο σε υψηλή  θερμοκρασία για πέντε περίπου λεπτά ή μέχρι να δούμε να έχουν πάρει ένα αμυδρό καφετί χρώμα. Στο στάδιο αυτό τα φουντούκια είναι καβουρδισμένα. Θα δούμε επίσης ότι η φλούδα τους αποκολλάται πάρα πολύ εύκολα. Τους βγάζουμε λοιπόν τη φλούδα τρίβοντάς τα ανάμεσα τις παλάμες μας και τα βάζουμε στο μούλτι. Φέρνουμε μια δυο φορές γύρω τα μαχαίρια του σπάζοντάς τα σε χοντρά κομμάτια. Δεν τα θέλουμε σκόνη. Τα φουντούκια τώρα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε στα μπισκότα μας. 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (τη βρώμη, τα φουντούκια, τα κράνμπερις, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε. 

Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε τα υγρά (το μέλι, το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού). Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 

Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη των μπισκότων. 

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιές από τη ζύμη και τις εναποθέτουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Δεν μας ενδιαφέρει το πόσο κοντά θα είναι διότι τα μπισκότα δεν πρόκειται να φουσκώσουν καθόλου.  Την κάθε κουταλιά ζύμης  που βάζουμε στο ταψί, την «σουλουπώνουμε» λίγο με τα χέρια μας ώστε να μην έχει πολλές προεξοχές. Προσπαθούμε δηλαδή να την φτιάξουμε όσο γίνεται στρογγυλή και ομοιόμορφη. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλη τη ζύμη που έχουμε. 

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ροδίζουν οι άκρες τους. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο διότι τα υλικά που περιέχουν τρώγονται και ωμά. Τα μπισκότα αυτά θέλουν ελάχιστο ψήσιμο ίσα – ίσα να ενωθούν τα υλικά τους. 

Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί τους για 15 περίπου λεπτά μέχρι να κρυώσουν εντελώς και να σφίξουν. Θα δούμε ότι όταν είναι ζεστά, είναι και πολύ μαλακά. Όταν όμως κρυώσουν σφίγγουν και γίνονται σταθερά. 

Όταν κρυώσουν εντελώς τα βάζουμε σε τσίγκινο δοχείο μπισκότων και τα διατηρούμε εκεί για αρκετό καιρό. Εγώ τα έχω διατηρήσει και για ένα μήνα χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως! 

Καλή επιτυχία!!!!!!! 

Σελίδα 1 από 1171234550100Τελευταία »