Νόστιμή Συνταγή Κρέμα βανίλια, της Χαριγένειας

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Πληροφορίες για το πιάτο: Νόστιμή Συνταγή Κρέμα βανίλια, της Χαριγένειας

Πάμε να μαγειρέψουμε Μια εύκολη στην παρασκευή της και γευστικότατη συνταγή από την συγγραφέα Χαρούλα Βερίγου! Παρόμοιες συνταγές: Κρέμα εύκολη με άρωμα κακάο Σοκόλαση, της Έφης Τηγανίτες κανέλας με ψωμί Διαβάστε περισσότερα

Συνταγή: Cheesecake πραλίνα – Desserts, Αγίου Βαλεντίνου

Περιγραφή συνταγής:

Αυτό to cheesecake είναι σίγουρα το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο που έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα! Δείτε τη συνταγή και φτιάξτε το τώρα!

Διαβάστε περισσότερα

Τρουφάκια από cookies που έμειναν

12/3/17 Τρουφάκια από cookies που έμειναν το γλυκάκι που σας προτείνω φίλες και φίλοι. Κοινώς, ανοίξατε το πακέτο αλλά τελικά δεν φαγώθηκε και λυπάστε να τα πετάξετε; Εννοείται πως όχι! Γίνονται φανταστικά τρουφάκια με άλλα 3 μόνο υλικά, που θα γίνουν ανάρπαστα. Εγώ έβαλα cookies σοκολάτας, αλλά ότι και να σας έχει μείνει, είναι οκ. […]

The post Τρουφάκια από cookies που έμειναν appeared first on ZannetCooks.

Μαλακά μπισκότα με βρώμη, φουντούκια, ταχίνι και κράνμπερις (Χωρίς Ζάχαρη)


Το τριήμερό μου ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και ως γνωστόν επειδή η καλή μέρα απ΄το πρωί φαίνεται, συνεχίστηκε εξίσου υπέροχα ως το τελευταίο του δευτερόλεπτο. Αν σκεφτείς ότι πέρσι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το πέρασα στο κρεβάτι άρρωστη, φέτος και μόνο που ήμουν καλά ήταν λόγος για να είμαι χαρούμενη! 

Η συνταγή μου για τηγανητές πατάτες με αυγά που ανέβασα την Παρασκευή, πήγε καλύτερα από κάθε προσδοκία και πήρε τις περισσότερες καρδούλες που έχει πάρει ποτέ ανάρτησή μου. Να θεωρήσω πως ήταν τυχαίο? Ε, όχι!! Γιατί αν δεν μιλήσει η τηγανητή πατάτα στην καρδιά του Έλληνα, τότε ποιό φαγητό θα είναι αυτό που θα το κάνει? 

Το ακόμα καλύτερο νέο όμως, ήρθε την Παρασκευή το βράδυ όταν έμαθα  πως η πολύσπορη τυρόπιτά μου με μετσοβόνε παρουσιάστηκε στην εκπομπή «ΜΑΜΑ ΜΙΑ» της Εύας Παρακεντάκη, στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης. Αν και το γεγονός αυτό με χαροποίησε πάρα πολύ και μ΄έκανε να αισθανθώ τιμή, το ακόμα πιο συγκινητικό για μένα ήταν η αναφορά στο εισαγωγικό σημείωμα του μπλογκ μου, όπου μιλάω για τον πατέρα μου και το πως κάθε χρόνο σκηνοθετεί τον ερχομό του Άγιου Βασίλη για τα παιδιά. 

Η αλήθεια είναι ότι όταν γράφεις στον υπολογιστή νομίζεις ότι τα κείμενα και οι συνταγές μένουν εκεί. Όταν λοιπόν καταλαβαίνεις πως κάποιος όχι μόνο έδωσε χρόνο να τα διαβάσει, αλλά του άρεσαν κιόλας, ή ακόμα καλύτερα, έφτιαξε τη συνταγή που προτείνεις, τότε προσγειώνεσαι σ΄ένα συννεφάκι ευτυχίας και πληρότητας. 

Κι έπειτα άρχισε ο πυρετός προετοιμασιών για την Καθαρά Δευτέρα. Εκεί να δεις κέφι! Νταούλια βάραγαν απ΄τη χαρά τη δική μου και κυρίως των παιδιών. Όχι τα γνωστά. Τα άλλα! Χταπόδια ξεπάγωναν, καλαμάρια τεμαχίζονταν, χόρτα και μυρωδικά καθαρίζονταν και η ταραμοσαλάτα χτυπιόταν ανελέητα στο μπλέντερ. Τη Δευτέρα το πρωί ανηφορίσαμε λοιπόν προς την ορεινή Κορινθία. Χαρταετό δεν στάθηκε δυνατόν να πετάξουμε αλλά όλα τα υπόλοιπα τα κάναμε και με το παραπάνω. Ψήσαμε στα κάρβουνα θαλασσινά τα οποία φάγαμε στο βουνό, γελάσαμε, φάγαμε με φίλους και ξαμοληθήκαμε στην Ανοιξιάτικη πλέον φύση.

Ανάμεσα στα αγαπημένα μου σαρακοστιανά έφτιαξα για πολλοστή φορά φέτος, αυτά τα καταπληκτικά μαλακά και γευστικότατα μπισκότα χωρίς ζάχαρη και το τονίζω αυτό. Τον τελευταίο καιρό στην προσπάθειά μου να μειώσω όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζάχαρη έχω ανακαλύψει συνταγές – μικρούς θησαυρούς. 
Τα μπισκοτάκια αυτά, έχουν ένα ελαφρώς κριτσανιστό  κι ανώμαλο περίβλημα και μια καρδιά μαλακή και νόστιμη. Γίνονται από υλικά αγνά και κυρίως θρεπτικά ενώ χάρις στο μέλι και τα γλυκόξινα κράνμπερις, η γλυκύτητά τους είναι η ιδανική. Φυσικά τα φουντούκια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αμύγδαλα ή καρύδια ή ακόμα και με φιστίκια και τα κράνμπερις με τις ωραιότατες ελληνικές σταφίδες. Όπως και να τα δοκιμάστε θα σας αρέσουν. Είμαι σίγουρη!!! Τέλος , ψήνονται ελάχιστα γιατί όπως θα διαπιστώσετε δεν περιέχουν κανένα υλικό που δεν τρώγεται και ωμό. Το ψήσιμο γίνεται απλά και μόνο για να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να δημιουργηθεί το μπισκότο. Αλλά επιστώ την προσοχή. Μην τα παραψήσετε γιατί θα χαθεί η μαλακή τους καρδούλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, καλύτερα λιγότερο, παρά περισσότερο! 

Καλή εβδομάδα (γιατί από Τρίτη αρχίζει η τρέχουσα εβδομάδα) και καλό μήνα από αύριο!!!!!!! 

Την καλημέρα μου! 

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΚΡΑNΜΠΕΡΙΣ (ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ)

Υλικά για 24 περίπου μπισκότα: 

     1)      150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης

     2)      140 γραμμάρια μέλι

     3)      150 γραμμάρια ταχίνι

     4)      70 γραμμάρια φουντούκια ωμά, ανάλατα

     5)      ½ κουταλάκι γλυκού κανέλα

     6)      35 γραμμάρια κράνμπερις

     7)      Ξύσμα απο ½ πορτοκάλι

     8)      75 ml χυμό πορτοκαλιού 

Μέθοδος: 

Αρχικά καβουρδίζουμε τα φουντούκια. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο σε υψηλή  θερμοκρασία για πέντε περίπου λεπτά ή μέχρι να δούμε να έχουν πάρει ένα αμυδρό καφετί χρώμα. Στο στάδιο αυτό τα φουντούκια είναι καβουρδισμένα. Θα δούμε επίσης ότι η φλούδα τους αποκολλάται πάρα πολύ εύκολα. Τους βγάζουμε λοιπόν τη φλούδα τρίβοντάς τα ανάμεσα τις παλάμες μας και τα βάζουμε στο μούλτι. Φέρνουμε μια δυο φορές γύρω τα μαχαίρια του σπάζοντάς τα σε χοντρά κομμάτια. Δεν τα θέλουμε σκόνη. Τα φουντούκια τώρα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε στα μπισκότα μας. 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά (τη βρώμη, τα φουντούκια, τα κράνμπερις, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Τα ανακατεύουμε. 

Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε τα υγρά (το μέλι, το ταχίνι και το χυμό πορτοκαλιού). Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 

Κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη των μπισκότων. 

Παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού κουταλιές από τη ζύμη και τις εναποθέτουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Δεν μας ενδιαφέρει το πόσο κοντά θα είναι διότι τα μπισκότα δεν πρόκειται να φουσκώσουν καθόλου.  Την κάθε κουταλιά ζύμης  που βάζουμε στο ταψί, την «σουλουπώνουμε» λίγο με τα χέρια μας ώστε να μην έχει πολλές προεξοχές. Προσπαθούμε δηλαδή να την φτιάξουμε όσο γίνεται στρογγυλή και ομοιόμορφη. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλη τη ζύμη που έχουμε. 

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι ροδίζουν οι άκρες τους. Δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο διότι τα υλικά που περιέχουν τρώγονται και ωμά. Τα μπισκότα αυτά θέλουν ελάχιστο ψήσιμο ίσα – ίσα να ενωθούν τα υλικά τους. 

Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στο ταψί τους για 15 περίπου λεπτά μέχρι να κρυώσουν εντελώς και να σφίξουν. Θα δούμε ότι όταν είναι ζεστά, είναι και πολύ μαλακά. Όταν όμως κρυώσουν σφίγγουν και γίνονται σταθερά. 

Όταν κρυώσουν εντελώς τα βάζουμε σε τσίγκινο δοχείο μπισκότων και τα διατηρούμε εκεί για αρκετό καιρό. Εγώ τα έχω διατηρήσει και για ένα μήνα χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως! 

Καλή επιτυχία!!!!!!! 

ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ // TRECCINE DI RICOTTA

ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΕΞΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ

Πραγματικά υπέροχα κουλουράκια-πλεξουδάκια με ρικότα και άρωμα λαϊμ. Τραγανά από έξω, αλλά μαλακά και αφράτα από μέσα, είναι βέβαια μπισκότα, αλλά έχουν την υφή μπριός! Τέλεια γιά όλες τις ώρες, αλλά ιδανικά γιά το πρωινό, ιδίως αν σας αρέσει να βουτάτε τα κουλουράκια σας στο γάλα ή στον καφέ.
Η υπέροχη αυτή συνταγή είναι του Luca Montersino από το βιβλίο του Croissant e biscotti. Πανεύκολα στην παρασκευή τους, ετοιμάζονται σε χρόνο λιγότερο από 1 ώρα και δεν χρειάζεται μίξερ γιά να αναμείξετε τα υλικά!
Η συνταγή περιέχει γαλακτοκομικά (ρικότα) αλλά δεν περιέχει βούτυρο. Αν θέλετε να αποφύγετε τελείως και τα αυγά (αν υπάρχει πχ. πρόβλημα αλλεργίας) αλείψτε τα κουλουράκια με λίγη κρέμα γάλακτος πριν τα ψήσετε.

Δόση : περίπου 15 κουλουράκια
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά : 250 gr αλεύρι γοχ.,
                 250 gr ζάχαρη κρυσταλλική,
                 375 gr ρικότα,
                 8 gr baking powder,
                 5 gr αλάτι,
                 το ξύσμα από 1 ακέρωτο λαϊμ (η αρχική συνταγή προτείνει 1 gr εσσάνς λεμονιού).
γιά το ψήσιμο : 1 αυγό,
                              ζάχαρη κρυσταλλική. 
Προετοιμασία :
Πρώτα απ’ όλα βάλτε την ρικότα μέσα σε ένα ψιλό σουρωτήρι ή τουλπάνι και αφήστε την να στραγγίσει ένα δεκάλεπτο.
Αναμείξτε όλα τα υλικά, χωρίς να δουλέψετε πολύ το μίγμα, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι ομοιογενές.
Χωρίστε την ζύμη σε μπαλλίτσες, βάρους περίπου 60 gr. Πλάστε τες έπειτα σε κορδόνια μήκους περίπου 25 εκ. και φτιάξτε πλεξουδάκια. Τοποθετήστε τα μέσα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε το αυγό και αλείψτε τα πλεξουδάκια. Πασπαλίστε με ζάχαρη.
Ψήστε τα πλεξουδάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, γιά περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρετε τα κουλουράκια ακόμη ζεστά, είναι υπέροχα!

TRECCINE DI RICOTTA

Queste buonissime treccine di ricotta, croccanti fuori e morbide dentro, sono qualcosa tra il biscotto e il brioche. Sono ideali per la prima colazione, da inzupparle nel latte o nel caffè.
La ricetta è facilissima e non contiene burro, solo latticini. In caso di allergia, potete ommettere completamente l’ uovo, e spenellare le treccine con un pochino di panna.
La ricetta è di Luca Montersino, dal suo libro Croissant e biscotti.

Dosi : 15 treccine
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti : 250 gr farina 00,
                             250 gr zucchero semolato,
                             375 gr ricotta,
                             8 gr baking (lievito chimico),
                             5 gr di sale fino,
                             la scorza grattugiata da 1 lime non trattato (nella ricetta originale :1 gr di olio essenziale di limone).
per la finitura : 1 uovo,
                                zucchero semolato.
Preparazione : 
Prima di tutto lasciate colare la ricotta per una decina di minuti.
Mescolate tutti gli ingredienti, fino a prendere un composto liscio e omogeneo, ma non lavoratelo troppo. 
Dividete l’ impasto in palline di ca. 60 gr. Lavorate ogni pallina in un filoncino lungo ca. 25 cm, piegate a metà e intrecciate. Adagiate le treccine su una teglia foderata con carta forno.
Sbattete l’ uovo, spenellate le treccine e cospargete di zucchero.
Infornate in forno già caldo a 160°C, modalità statico, per 25 minuti ca., fino a dorare.
Servite le treccine tiepide o fredde.

ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΡΙΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ // CROCCANTI ANELLINI MULTICEREALI CON LIEVITO MADRE

ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΡΙΚΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

Τραγανά, πολύσπορα κρικάκια, φτιαγμένα με φυσικό προζύμι. Γιά το πρωινό, αλλά και γιά όλες τις ώρες, ως σνακ και μαζί με το ποτό! Εγώ τα έφτιαξα τραγανά, μπορείτε όμως να τα ψήσετε λιγότερο και να γίνουν πιό μαλακά.

Δόση : γιά περίπου 80 κρικάκια
Βαθμός δυσκολίας συνταγής : εύκολη
Υλικά
γιά την προ-ζύμη : 100 gr φυσικό προζύμι,
                                     100 gr χλιαρό νερό,
                                     50 gr αλεύρι δυνατό.
γιά την ζύμη : 100 gr αλεύρι σίκαλης,
                            100 gr καλαμποκάλευρο,
                            250 gr αλεύρι γοχ.,
                            150 gr νερό,
                            25 gr ελαιόλαδο παρθένο έξτρα,
                            10 gr ζάχαρη,
                            8 gr αλάτι θαλασσινό.
γιά το ψήσιμο : 200 gr διάφορους σπόρους (βρώμη, κινόα, σουσάμι, λιναρόσπορο, κλοκυθόσπορο),
                              30 ml ελαιόλαδο παρθένο έξτρα.
Προετοιμασία :
Ετοιμάστε την προ-ζύμη, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να πάρετε έναν χυλό. Σκεπάστε σε καμπάνα και αφήστε την σε θερμοκρασία δωματίου (20°C) γιά 2 ώρες.
Αναμείξτε τα υπόλοιπα αλεύρια μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέστε την προ-ζύμη, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ξεκινήστε να δουλεύετε την ζύμη με το εξάρτημα γάντζος και προσθέστε το νερό σταδιακά, μέχρι να πάρετε μία ζύμη μαλακή, που δεν κολλάει στα χέρια. Τελευταίο προσθέστε και το αλάτι. Αν η ζύμη βγεί σφιχτή, προσθέστε ελάχιστο νεράκι ακόμη. Σκεπάστε σε καμπάνα και αφήστε την να ξεκουραστεί 6 ώρες, σε χλιαρό μέρος.
Πλάστε από την ζύμη λεπτά κορδόνια και με αυτά φτιάξτε κρικάκια. Αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο. Βάλτε σε ένα μπωλ τους σπόρους και βουτήξτε μέσα τα κρικάκια. Τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170°C, στον αέρα, γιά 30 λεπτά αν τα θέλετε τραγανά, 20 λεπτά αν τα θέλετε πιό μαλακά.
Διατηρούνται γιά πολλές ημέρες.

CROCCANTI ANELLINI MULTICEREALI CON LIEVITO MADRE

Anellini multicereali, preparati con il lievito madre. Ottimi come spuntini, ma anche con l’ aperitivo. 
Io li preferisco croccanti, potete cuocerli meno e farli più soffici.

Dosi : per 80 anellini ca.
Difficoltà della ricetta : facile
Ingredienti
per il lievitino : 100 gr di lievito madre,
                               100 gr acqua tiepida,
                               50 farina di forza.
per l’ impasto : 100 gr farina di segale,
                               100 gr farina di mais fioretto,
                               250 farina 00,
                               150 gr acqua,
                               25 gr olio extravergine di oliva,
                               10 gr zucchero,
                               8 gr sale marino.
per la finitura : 200 gr semi vari (avena, quinoa, sesamo, lino, zucca),
                               30 ml olio extravergine di oliva.
Preparazione :
Per preparare il lievitino mescolate tutti gli ingredienti. Coprite a campana e lasciate riposare a temperatura ambiente (20°C) per un paio d’ ore.
Mescolate le farine entro la bacinella della planetaria. Aggiungete il lievitino, lo zucchero e l’ olio. Cominciate ad impastare e aggiungete l’ acqua gradatamente, fino a prendere un impasto liscio e non appiccicoso. Aggiungete il sale per ultimo. Corpite a campana e lasciate riposare in luogo tiepido, per 6 ore. 
Formate dei cordoncini piuttosto sottili, tagliate a pezzi e formate degli anellini. Spenellate con l’olio e passate dal mix dei semi. Posizionate su una leccarda foderata con carta forno.
Infornate in forno preriscaldato a 170°C, modalità ventilato. Lasciate cuocere per 20 minuti, se li volete soffici, 30, se li volete croccanti.
Si conservano per parecchi giorni.

Τρουφάκια του Αγίου Βαλεντίνου

14/2/17 Τρουφάκια του Αγίου Βαλεντίνου για φέτος, φίλες και φίλοι και πάλι καλά. Άλλες χρονιές η αλήθεια είναι πως ετοίμαζα ολόκληρο μενού. Αυτή τη χρονιά, ο Άγιος Βαλεντίνος για εμάς, έχει πάρει σάρκα και οστά στα δυο καταπληκτικά παιδάκια μας, οπότε που χρόνος για ρομαντζάδα. Κι αν ξεκλέψουμε και 20 λεπτά μόνοι μας, πάλι καλά […]

The post Τρουφάκια του Αγίου Βαλεντίνου appeared first on ZannetCooks.

Σελίδα 1 από 1161234550100Τελευταία »