Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του τις επόμενες ημέρες, γι΄αυτό σου έψησα μια μπακαλιαρόπιτα παραδοσιακή από την Κεφαλονιά. Και αν δεν ήξερες

The post Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά appeared first on Funky Cook.

Παραδοσιακή Σουσαμόπιτα ή Σαμόπιτα

Η σουσαμόπιτα, σαμόπιτα ή σησαμόπιτα είναι η πιο αέρινη και γευστική εκδοχή του μπακλαβά. Μπορεί στο μυαλό μας να έχει επικρατήσει η

The post Παραδοσιακή Σουσαμόπιτα ή Σαμόπιτα appeared first on Funky Cook.

Νόστιμή Συνταγή Παραδοσιακή Σουσαμόπιτα ή Σαμόπιτα

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
επόμενη κίνηση ας δούμε και τα υλικά μας και πάμε να μαγειρέψουμε!

Υλικά και συνταγή για: Νόστιμή Συνταγή Παραδοσιακή Σουσαμόπιτα ή Σαμόπιτα

Μαγειρική και φαντασία! Διαβάστε περισσότερα

Εύκολη, Γρήγορη και Πολύ γευστική Ζαμπονοτυρόπιτα!!!

Η συνταγή μου σήμερα είναι από αυτές που φτιάχνει κανείς σε 10 min, αλλά η γεύση και η ποιότητά της διαρκούν πολύ περισσότερο χρόνο! Πραγματικά ο χρόνος που απαιτεί είναι όσο χρειάζεται για να τρίψουμε τα τυριά. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι απίστευτα απλή.

Θέλω εδώ να σημειώσω πως σπίτι μας αγαπάμε τις πίτες πολύ. Με προτεραιότητα σ’ αυτές με το σπιτικό φύλλο. Όμως ο χρόνος μου είναι συχνά πολύ περιορισμένος, οπότε έχω αναπτύξει διάφορες εναλλακτικές. Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς έχω δοκιμάσει κάποιες έτοιμες , κατεψυγμένες πίτες του S/M, αλλά δυστυχώς -με μοναδική εξαίρεση μιά συγκεκριμμένη , που όμως είναι και πολύ ακριβή, με έχουν απογοητεύσει όλες.

Έτσι οι εναλλακτικές που χρησιμοποιώ, όταν δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο, είναι οι πίτες με έτοιμα φύλλα. Σήμερα η συνταγή μου είναι από αυτή την κατηγορία, με έτοιμη ζύμη κουρού. Τη ζύμη αυτή την συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί συνήθως παραμένει τραγανή και την επόμενη μέρα, πράγμα που μου αρέσει πολύ. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω και μιά δική μου ζύμη κουρού που πραγματικά γίνεται τραγανή και είναι πολύ εύκολη.

Αφορμή για την πίτα αυτή ήταν η κόρη μου, που μιάς και στα 9 χρόνια που πηγαίνει σχολείο είναι ζήτημα να εχει αγοράσει από κυλικείο 10 φορές συνολικά κάτι για να φάει, ήρθε μιά μέρα σπίτι ενθουσιασμένη από τη ζαμπονοτυρόπιτα του σχολείου , που εκείνη τη μέρα είχε αποφασίσει να δοκιμάσει. 

‘Ετσι λοιπόν , αφού μου την περιέγραψε , προσπάθησα να την κάνω κι εγώ.

Τελικά -παρότι αρκετά διαφορετική από του σχολείου- της άρεσε πολύ και μου πρότεινε την άλλη φορά να τη δοκιμάσουμε και χωρίς ζαμπόν, αφού είναι τόσο νόστιμα τα τυριά με τη σάλτσα. Ωραία ιδέα. Σύντομα θα την φτιάξω και έτσι.

ΥΛΙΚΑ 
1 συσκευσία ζύμη κουρού (2 φύλλα), εγώ προτιμώ την φρέσκια από την κατεψυγμένη
3 Κ. κέτσαπ
2 Κ. πελτές
200g gouda τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
150g φέτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
150g regato τριμμένo στον χοντρό τρίφτη
9 φέτες ζαμπόν καπνιστό (καλύτερα ψητό ) ή γαλοπούλα
Ελάχιστο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω τα τυριά και τα αναμιγνύω μεταξύ τους.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το κέτσαπ με τον πελτέ, λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

Λαδώνω τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετώ το ένα από τα δύο φύλλα κουρού. Αλείφω την επιφάνεια με το μίγμα κέτσαπ και πελτέ, φροντίζοντας να αφήνω γύρω γύρω ένα περιθώριο 1 cm, που να μένει καθαρό. Από πάνω στρώνω τις φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα, έτσι ώστε να επανωτίζουν η μία ελαφρά την άλλη. Πάνω από το αλλαντικό, μοιράζω τα τυριά .

Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, προσέχοντας να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από το άλλο. Γυρίζω το περιθώριο των δύο φύλλων (που ήταν καθαρό από το κέτσαπ και τα υλικά), στρίβοντάς το λίγο , δημιουργώντας “κόθρο”. Έτσι εξασφαλιζω πως δεν θα χυθεί η γέμιση έξω κατα τη διάρκεια του ψησίματος. Αν δεν μπορείτε να κάνετε τον κόθρο, πατήστε λίγο τις άκρες των δύο φύλλων μαζί και διπλώστε προς τα πάνω.

Χαράζω την πίτα μου σε 16 κομμάτια (4×4), και αλείφω με ελάχιστο λάδι την επιφάνεια.

Ψήνω σε φούρνο προθερμασμένο στους 200oC, σε αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετώντας χαμηλά στο φούρνο, ώστε να ψηθεί καλά από κάτω. Χρειάζεται περίπου 25- 30 min. Όταν ροδοκοκκινίσει είναι έτοιμη.

Είναι σημαντικό να τη δοκιμάσετε χλιαρή, ώστε τα τυριά να είναι μαλακά, σε σχεδόν ρευστή μορφή. Βέβαια είναι το ίδιο νόστιμη και κρύα, απλά αλλάζει η υφη των τυριών.



Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr

Νόστιμή Συνταγή Χορτοτυρόπιτα

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
αγαπάμε την κουζίνα και την μαγειρική!

Συνταγή για το πιάτο: Νόστιμή Συνταγή Χορτοτυρόπιτα

Μαγειρική και φαντασία! Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα χόρτα. Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Προσθέτουμε τα χόρτα και όταν χάσουν λίγο όγκο σβήνουμε τη φωτιά και τα στραγγίζουμε από τα … Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιά Ταχινοπιτάκια με καρύδια και σταφίδες

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Υλικά και συνταγή για: Νοστιμιά Ταχινοπιτάκια με καρύδια και σταφίδες

Πάμε να μαγειρέψουμε Ένα γλύκισμα για όλες τις ώρες ; με απλά υλικά! Έπρεπε να αναπιάσω το προζύμι μου γιατί ; είχαν περάσει 2 μήνες ;από την τελευταία φορά που το έκανα και δεν ήθελα να … Διαβάστε περισσότερα

Καλλιθιώτικη Κοτόπιτα

Όταν δοκίμασα, καλεσμένη σε ένα γιορτινό τραπέζι, αυτή την κοτόπιτα, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα μου

The post Καλλιθιώτικη Κοτόπιτα appeared first on Funky Cook.

Σελίδα 1 από 1931234550100Τελευταία »