Συνταγή Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
πάμε να δούμε ένα πιάτο για όλες τις εποχές!

Συνταγή για το πιάτο: Συνταγή Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Ώρα για μαγειρική! Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο,γαρνιρισμένο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σε σάλτσα ντομάταςστο φούρνο. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που βρήκαμε εδώ για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, μεζέ ή και κυρίως πιάτο. Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο Διαβάστε περισσότερα

Πεντανόστιμή Συνταγή Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
αγαπάμε την κουζίνα και την μαγειρική!

Πληροφορίες συνταγής: Πεντανόστιμή Συνταγή Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Συνταγή μαγειρικής Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο,γαρνιρισμένο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σε σάλτσα ντομάταςστο φούρνο. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που βρήκαμε εδώ για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, μεζέ ή και κυρίως πιάτο. Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο Διαβάστε περισσότερα

Ονειρικό Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
πάμε να δούμε ένα πιάτο για όλες τις εποχές!

Συνταγή μαγειρικής: Ονειρικό Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο

Πάμε να μαγειρέψουμε Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο,γαρνιρισμένο με μοτσαρέλα και παρμεζάνα, σε σάλτσα ντομάταςστο φούρνο. Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο που βρήκαμε εδώ για να το απολαύσετε σαν ορεκτικό, μεζέ ή και κυρίως πιάτο. Ρολά μελιτζάνας με ανθότυρο, μοτσαρέλα & παρμεζάνα στο φούρνο Διαβάστε περισσότερα

Λιχουδιά Σαλάτα με ρόκα, σπαράγγια, παρμεζάνα

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
επόμενη κίνηση ας δούμε και τα υλικά μας και πάμε να μαγειρέψουμε!

Πληροφορίες για την συνταγή: Λιχουδιά Σαλάτα με ρόκα, σπαράγγια, παρμεζάνα

Συνταγή μαγειρικής Οι πράσινες σαλάτες είναι πάντα πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Όμως, όταν η ρόκα  παντρεύεται με τα σπαράγγια τότε μιλάμε για μια σαλάτα πλούσια σε σίδηρο όσο καμμία άλλη! Σαλάτα … Διαβάστε περισσότερα

Ψητός σολομός με σκόρδο και λεμόνι και άγρια ψητά σπαράγγια με παρμεζάνα


Η κάθε εποχή έρχεται και φέρνει μαζί της δώρα. Δώρα της φύσης. Καρπούς, λουλούδια, φρούτα και λαχανικά. Το φθινόπωρο δίνει  τα σταφύλια, τα ρόδια και τις κολοκύθες, ο χειμώνας τα κάστανα, η άνοιξη τις φράουλες, τα σπαράγγια και τις αγκινάρες και όσο για το καλοκαίρι, δεν μπορεί κανείς να απαριθμήσει τα φρούτα και τα λαχανικά που υπάρχουν μιας και είναι αναρίθμητα.  

Αν και πλέον βρίσκει κανείς τα παραπάνω αγαθά τις περισσότερες εποχές του χρόνου στις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ, εγώ επιμένω να χρησιμοποιώ το κάθε πράγμα στον καιρό του. Έτσι λοιπόν κάθε εποχή με βρίσκει να περιμένω κάτι από τα δώρα της. 

Ωστόσο, όσο κι αν αγαπώ ας πούμε τα κάστανα και ανυπομονώ να έρθει η εποχή τους, δεν συγκρίνεται με τίποτα η προσμονή που έχω για τις φράουλες την άνοιξη ή τα λατρεμένα μου σύκα το καλοκαίρι. 

Τα σπαράγγια είναι επίσης μια άλλη μεγάλη ανοιξιάτικη αδυναμία μου, τα οποία περιφρονούσα και τελικά τα δοκίμασα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Γύρευε πόσες ανοίξεις έχω χάσει που δεν τα έτρωγα. Ευτυχώς η Νεφέλη, αναγνώρισε την γεύση τους από νωρίς και τα λατρεύει όσο κι εγώ. 

Όσο κι αν φανεί περίεργο δεν έχω αγοράσει ποτέ σπαράγγια από σούπερ μάρκετ. Όσες φορές τα έχω μαγειρέψει ή φάει, αυτά ήταν πάντα άγρια. Πες το προκατάληψη, πες το όπως θες, θεωρώ ότι τα καλλιεργήσιμα (απ΄όσο έχω ακούσει τουλάχιστον γιατί προσωπική εμπειρία δεν έχω) χάνουν σε γεύση. Έτσι, προτιμώ να τα αγοράζω από ανθρώπους που τα μαζεύουν από τα ορεινά, εφ΄όσον δεν μπορώ εγώ η ίδια να πάω να το κάνω σαν εκδρομή. 

Δεν σου κρύβω πως ένα από τα όνειρα που έχω όταν μεγαλώσουν τα παιδιά είναι να ασχοληθώ με πράγματα και χόμπι που δεν μπορώ τώρα, λόγω έλλειψης χρόνου ή πολλών υποχρεώσεων. Και το να μαζεύω σπαράγγια, άγρια ραδίκια, βατόμουρα και λουλούδια του αγρού είναι κάτι που θα ήθελα να το κάνω μόνη μου! 

Χθες λοιπόν Κυριακάτικα, φάγαμε αυτό το υ-πε-ρο-χό-τα-το φαγητό που αν το καλοσκεφτείς δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Κι όμως είναι!! Είναι ένα πάντρεμα γευστικότατο, ψαριού και λαχανικού.  Του λιπαρού σολομού και των άγριων σπαραγγιών που επιστεγάζονται από μια λεπτή όσο χρειάζεται για να μην τα επισκιάζει, κρούστα παρμεζάνας. Ένα φαγητό που χρειάζεσαι πέντε λεπτά για να το προετοιμάσεις και άλλα 20 για να το ψήσεις, σε ένα μόνο σκεύος κι αυτό στρωμένο με λαδόκολλα. Δηλαδή φαγητό εύκολο, νόστιμο, υγιεινό κι ευπαρουσίαστο! 

Αν μπορέσεις να προμηθευτείς άγρια σπαράγγια σε προκαλώ να το δοκιμάσεις. Αλλά κι αν όχι, επιχείρησε να το φτιάξεις με τα καλλιεργήσιμα. Είναι συνδυασμός που αξίζει να τον γευτείς. Τώρα είναι η εποχή!

Καλή εβδομάδα από μένα!!! 

ΨΗΤΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ ΨΗΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά για 4 μερίδες: 

     1)      700 γραμμάρια φιλέτο σολομού με δέρμα

     2)      4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

     3)      1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού

     4)      1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

     5)      4 σκελίδες σκόρδο

     6)      1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα

     7)      450 γραμμάρια σπαράγγια άγρια

     8)      Αλάτι

     9)      Πιπέρι

     10)   50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (3/4 φλιτζανιού)

     11)   Μερικές λεπτές φέτες λεμονιού 

Μέθοδος: 

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ως εξής: Τα λυγίζουμε με το χέρι μας χαμηλά προς τη βάση τους κι εκεί που σπάνε από μόνα τους και χωρίς μεγάλη δύναμη σημαίνει πως είναι το τρυφερό τους μέρος. Πετάμε τις ουρές και κρατάμε το μεγαλύτερο κομμάτι που είναι και το τρυφερό. 

Στη συνέχεια τα πλένουμε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης μέσα σε μια λεκανίτσα με νερό με προσοχή να μην τα σπάσουμε. Τα στραγγίζουμε για λίγη ώρα ώστε να μην έχουν πολλά νερά και είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή.  

Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε 4 κομμάτια και τα τοποθετούμε στο κέντρο ενός μεγάλου και ρηχού ταψιού φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει προηγουμένως με λαδόκολλα.

Στο μούλτι βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού,  το χυμό λεμονιού, τις 2 σκελίδες σκόρδο που τις έχουμε λιώσει με την πρέσα σκόρδου και τη μουστάρδα. Τα χτυπάμε για μισό λεπτό μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο και ομοιογενές μίγμα.  Μια κίτρινη δηλαδή σάλτσα. 

Αλείφουμε την επιφάνεια των φιλέτων του σολομού με αυτό το μίγμα μοιράζοντάς το ισόποσα σε όλα τα κομμάτια. Στη συνέχεια τα αλατίζουμε καλά, τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι και τέλος τους τοποθετούμε στο κέντρο από μια λεπτή φέτα λεμονιού. 

Βάζουμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε πάνω τους τις δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Λιώνουμε στη συνέχεια και τις υπόλοιπες δύο σκελίδες σκόρδο και τις ρίχνουμε κι αυτές επάνω. Τα αλατίζουμε καλά και τρίβουμε πιπέρι. 

Με τα χέρια μας τους κάνουμε ένα απαλό μασάζ ώστε να λαδωθούν καλά όλα και να πάρουν τη γεύση των υλικών που τους έχουμε βάλει. Προσέχουμε ωστόσο να μην τα σπάσουμε!

Τα χωρίζουμε σε 4 ίσα ματσάκια (μερίδες δηλαδή) και τοποθετούμε το κάθε ματσάκι, αντίστοιχα στις 4 γωνίες του ταψιού, περιμετρικά του σολομού. 

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που προηγουμένως έχουμε προθερμάνει και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά μόνο. 

Κατόπιν βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε τα σπαράγγια με την παρμεζάνα μοιράζοντάς την ισόποσα σε 4 δόσεις. Μια – δυο κουταλιές της σούπας περίπου για κάθε ματσάκι σπαραγγιών δηλαδή. 

Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Τέλος γυρνάμε τον φούρνο στο γκριλ (ώστε να πάρει χρώμα το φαγητό μας) και ψήνουμε το σολομό και τα σπαράγγια για άλλα 5 λεπτά. 

Συνολικός χρόνος ψησίματος δηλαδή 20 λεπτά με το τελευταίο πεντάλεπτο να ψήνεται στο γκριλ. 

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα συνοδεύοντάς τα με φέτες λεμονιού για όσους θέλουν να στάξουν μερικές σταγόνες από το χυμό του πάνω στο ψάρι. 

Καλή επιτυχία!!! 

Λιχουδιά Μπρουσκέτες με ντομάτα

Καλημέρα πάμε να βάλουμε την φαντασία και να μαγειρέψουμε,
πάμε ένα δούμε ένα πιάτο νόστιμο!

Πληροφορίες για την συνταγή: Λιχουδιά Μπρουσκέτες με ντομάτα

Μαγειρική και φαντασία! Μπρουσκέτες με ντομάτα και μοτσαρέλα, το ιδανικό ορεκτικό για πάρτυ, μπουφέ και συνεστιάσεις. Δοκιμάστε το! Παρόμοιες συνταγές: Σάντουιτς με μοτσαρέλα, ρόκα και ντομάτα Γλυκές μπρουσκέτες με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα … Διαβάστε περισσότερα

Κοτομπουκιές με Doritos

doritos chicken nuggets DSC_0068 doritos chicken nuggets DSC_0070 doritos chicken nuggets DSC_0072

doritos chicken nuggets DSC_0147Το αγαπημένο junk food της κόρης μου δεν είναι ούτε τα burger ούτε τα σουβλάκια ούτε η πίτσα. Είναι οι κοτομπουκιές με απόλυτη βεβαιότητα!! Τις λατρεύει και πάντα στα παιδικά γεύματα των ταχυφαγείων επιλέγει κοτομπουκιές. Ε ναι, πάμε καμιά φορά και σε fast food. 
 
Γενικά ενώ πιστεύω πραγματικά ότι είμαστε ότι τρώμε, δεν πιστεύω επίσης στις υπερβολές! Μία φορά στις τόσες δεν έπαθε κανείς τίποτα να φάει και λίγο junk food(λέω εγώ τώρα…)
 
Εννοείται ότι παράλληλα ψάχνω να βρω τρόπους να φτιάξω τα αγαπημένα της junk γεύματα και στο σπίτι. Και καθώς αποφεύγω να τηγανίζω πάντα εκτιμώ όταν πετυχαίνω μία συνταγή στον φούρνο χωρίς να θυσιάζω τη γεύση. 
 
Όταν λοιπόν ο πειραματισμός μου αυτός πέτυχε, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα να κάνω είναι να την μοιραστώ μαζί σας φυσικά. 
 
Α και για την ιστορία, πέρασε και την έγκριση της μικρής μου δοκιμάστριας μας που συνήθως απορρίπτει κάθε τέτοιου είδους προσπάθειά μου!! Μάλιστα είπε ότι αυτές τις κοτομπουκιές πρέπει ( π ρ ε π ε ι ) να τις φτιάξω στο πάρτυ της!! 
 
Δείτε και εσείς λοιπόν πώς μπορείτε να φτιάξετε λαχταριστές κοτομπουκιές, τραγανές απ´έξω, τρυφερές από μέσα εύκολα κα απλά!! 
 
Το μυστικό συστατικό των doritos μην το παραλείψετε καθώς δίνει μία έξτρα φανταστική και τραγανή γεύση!! Δεν είναι και το πιο υγιεινό ομολογώ αλλά είναι πολύ νόστιμο!! 
 
Μην παραλείψετε να δείτε και το βίντεο πώς να τις φτιάξετε και να ψηφίσετε το διαδικτυακό μου σπιτάκι πατώντας σε αυτό λινκ ( επιλέγετε το blog μου, εισάγετε email και done!). 
 
 
Κοτομπουκιές με Doritos

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας

Χρόνος μαγειρέματος

Συνολικός χρόνος

 

Συστατικά
  • 250γρ φιλέτο κοτόπουλο μπούτι
  • 150γρ φρέσκο γάλα
  • 16γρ παρμεζάνα σε μικρούς κύβους
  • 30γρ doritos (γεύση tex mex)
  • 30γρ δημητριακά καλαμποκιού

Οδηγίες
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενα φιλετάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Φροντίζουμε να είναι ίδια σε πάχος.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το γάλα και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Τρίβουμε στον επεξεργαστή τροφίμων την παρμεζάνα και στη συνέχεια τα δημητριακά με τα doritos
  6. Τινάζουμε τα φιλετίνια από το πολύ γάλα και τα σκεπάζουμε με το μίγμα τυριού, δημητριακών και νάτσος.
  7. Τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει σε λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  8. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σως.

Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης και το εξάρτημα μύλος αλέσεως μπαχαρικών.
Τα συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν με έτοιμη κόκκινη σάλτσα τομάτας και βασιλικού.

 

The post Κοτομπουκιές με Doritos appeared first on Craft Cook Love.

Σελίδα 1 από 1251234550100Τελευταία »