Εύκολη, Γρήγορη και Πολύ γευστική Ζαμπονοτυρόπιτα!!!

Η συνταγή μου σήμερα είναι από αυτές που φτιάχνει κανείς σε 10 min, αλλά η γεύση και η ποιότητά της διαρκούν πολύ περισσότερο χρόνο! Πραγματικά ο χρόνος που απαιτεί είναι όσο χρειάζεται για να τρίψουμε τα τυριά. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι απίστευτα απλή.

Θέλω εδώ να σημειώσω πως σπίτι μας αγαπάμε τις πίτες πολύ. Με προτεραιότητα σ’ αυτές με το σπιτικό φύλλο. Όμως ο χρόνος μου είναι συχνά πολύ περιορισμένος, οπότε έχω αναπτύξει διάφορες εναλλακτικές. Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς έχω δοκιμάσει κάποιες έτοιμες , κατεψυγμένες πίτες του S/M, αλλά δυστυχώς -με μοναδική εξαίρεση μιά συγκεκριμμένη , που όμως είναι και πολύ ακριβή, με έχουν απογοητεύσει όλες.

Έτσι οι εναλλακτικές που χρησιμοποιώ, όταν δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο, είναι οι πίτες με έτοιμα φύλλα. Σήμερα η συνταγή μου είναι από αυτή την κατηγορία, με έτοιμη ζύμη κουρού. Τη ζύμη αυτή την συμπαθώ ιδιαίτερα γιατί συνήθως παραμένει τραγανή και την επόμενη μέρα, πράγμα που μου αρέσει πολύ. Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δώσω και μιά δική μου ζύμη κουρού που πραγματικά γίνεται τραγανή και είναι πολύ εύκολη.

Αφορμή για την πίτα αυτή ήταν η κόρη μου, που μιάς και στα 9 χρόνια που πηγαίνει σχολείο είναι ζήτημα να εχει αγοράσει από κυλικείο 10 φορές συνολικά κάτι για να φάει, ήρθε μιά μέρα σπίτι ενθουσιασμένη από τη ζαμπονοτυρόπιτα του σχολείου , που εκείνη τη μέρα είχε αποφασίσει να δοκιμάσει. 

‘Ετσι λοιπόν , αφού μου την περιέγραψε , προσπάθησα να την κάνω κι εγώ.

Τελικά -παρότι αρκετά διαφορετική από του σχολείου- της άρεσε πολύ και μου πρότεινε την άλλη φορά να τη δοκιμάσουμε και χωρίς ζαμπόν, αφού είναι τόσο νόστιμα τα τυριά με τη σάλτσα. Ωραία ιδέα. Σύντομα θα την φτιάξω και έτσι.

ΥΛΙΚΑ 
1 συσκευσία ζύμη κουρού (2 φύλλα), εγώ προτιμώ την φρέσκια από την κατεψυγμένη
3 Κ. κέτσαπ
2 Κ. πελτές
200g gouda τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
150g φέτα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
150g regato τριμμένo στον χοντρό τρίφτη
9 φέτες ζαμπόν καπνιστό (καλύτερα ψητό ) ή γαλοπούλα
Ελάχιστο λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβω τα τυριά και τα αναμιγνύω μεταξύ τους.
Σε ένα μπωλ ανακατεύω το κέτσαπ με τον πελτέ, λίγο αλάτι, λίγη ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.

Λαδώνω τη λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετώ το ένα από τα δύο φύλλα κουρού. Αλείφω την επιφάνεια με το μίγμα κέτσαπ και πελτέ, φροντίζοντας να αφήνω γύρω γύρω ένα περιθώριο 1 cm, που να μένει καθαρό. Από πάνω στρώνω τις φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα, έτσι ώστε να επανωτίζουν η μία ελαφρά την άλλη. Πάνω από το αλλαντικό, μοιράζω τα τυριά .

Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο, προσέχοντας να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από το άλλο. Γυρίζω το περιθώριο των δύο φύλλων (που ήταν καθαρό από το κέτσαπ και τα υλικά), στρίβοντάς το λίγο , δημιουργώντας “κόθρο”. Έτσι εξασφαλιζω πως δεν θα χυθεί η γέμιση έξω κατα τη διάρκεια του ψησίματος. Αν δεν μπορείτε να κάνετε τον κόθρο, πατήστε λίγο τις άκρες των δύο φύλλων μαζί και διπλώστε προς τα πάνω.

Χαράζω την πίτα μου σε 16 κομμάτια (4×4), και αλείφω με ελάχιστο λάδι την επιφάνεια.

Ψήνω σε φούρνο προθερμασμένο στους 200oC, σε αντιστάσεις πάνω κάτω, τοποθετώντας χαμηλά στο φούρνο, ώστε να ψηθεί καλά από κάτω. Χρειάζεται περίπου 25- 30 min. Όταν ροδοκοκκινίσει είναι έτοιμη.

Είναι σημαντικό να τη δοκιμάσετε χλιαρή, ώστε τα τυριά να είναι μαλακά, σε σχεδόν ρευστή μορφή. Βέβαια είναι το ίδιο νόστιμη και κρύα, απλά αλλάζει η υφη των τυριών.



Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr

Dip φέτας με φρέσκα αρώματα δυόσμου και βασιλικού και Dip τόνου

Dip φέτας με φρέσκα αρώματα δυόσμου και βασιλικού και Dip τόνου 

Τα dips είναι μιά πολύ γευστική και γρήγορη λύση για ένα βράδυ με φίλους. Συνοδεύουν εξαιρετικά τόσο ένα ποτήρι κρασί , όσο και μιά μπύρα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με φρέσκα λαχανικά (αγγούρια, καρότα και πιπεριές κόκκινες και πράσινες όλα κομμένα σε μπαστουνάκια) αλλά και με ποικιλία από κριτσίνια και κρακεράκια.
Ακόμη τα δύο αυτά είδη συγκεκριμένα, μπορούν πολύ καλά να χρησιμοποιηθούν  και σαν dressings πάνω από μιά πράσινη σαλάτα.

Dip φέτας : Είναι ένα ελαφρύ και πολύ αρωματικό μίγμα, όπου η γεύση της φέτας δεν κυριαρχεί αλλά δημιουργεί μιά ωραία βάση .

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ DIP ΦΕΤΑΣ
300g Φέτα
2-3 Κ . ελαιόλαδο
Φρέσκος δυόσμος και βασιλικός
Μισό γιαούρτι στραγγιστό 2%
Αλάτι (αν χρειάζεται λίγη ενίσχυση η φέτα)
Ξύσμα λεμονιού (αν υπάρχει διαθέσιμο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο multi βάζω τη φέτα θρυμματισμένη χοντρά με το πιρούνι, προσθέτω το λάδι και μερικά φύλλα δυόσμου και βασιλικού που προηγουμένως έχω πλύνει καλά και έχω ψιλοκόψει. Κάνω το μίγμα ομογενές και αν χρειαστεί προσθέτω λίγο λάδι ακόμη, ώστε να γίνει κρέμα. Αφαιρώ τα μαχαίρια από το multi και προσθέτω το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά και προσθέτω το αλάτι (αν χρειάζεται) και το ξύσμα λεμόνι (αν επιθυμώ). Η υφή πρέπει να είναι κρεμώδης και ανάλαφρη, γιατί στο ψυγείο θα σφίξει λίγο περισσότερο. Αν  είναι ήδη λίγο σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη γιαούρτι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συχνά, αντί κάθε φορά που χρειάζομαι αρωματικά (π.χ. δυόσμο και βασιλικό) να ψιλοκόβω φυλλαράκια, μιά φορά τη βδομάδα περνάω στο multi μιά καλή ποσότητα αρωματικών με λίγο ελαιόλαδο , σχηματίζοντας μιά πάστα, την οποία συντηρώ στο ψυγείο, σε γυάλινο βαζάκι , φροντίζοντας να είναι πάντα η επιφάνεια του μίγματος , καλυμμένη από ελαιόλαδο. Στην παραπάνω συνταγή αυτή χρησιμοποίησα.



Dip τόνου: Είναι ένα πολύ γευστικό μίγμα με έντονη και καθαρή τη γεύση του τόνου.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ DIP ΤΟΝΟΥ
1 κονσέρβα τόνου φιλέτο σε ηλιέλαιο
3-4 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
2 κ. κάπαρη (σε άλμη)
1/2 – 3/4 φλυτζάνι μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο multi βάζω τα 3 πρώτα υλικά και τα δουλεύω για λίγο , μέχρι να γίνει μιά πάστα με κρεμώδη υφή. Βγάζω τα μαχαίρια του multi και προσθέτω μέσα στο δοχείο τη μαγιονέζα και ανακατεύοντας προσεκτικά να ομογενοποιηθεί. Αφήνω τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο να δέσει.




ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ:
1 C =1 κούπα μέτρησης (220-240m)
1K.= 1 Kουταλιά σούπας κοφτή (=15ml) 
1κ. = 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό (=5ml)

Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog

Υπέροχα, "εθιστικά" αλμυρά μπισκοτάκια με blue cheese και φυστίκια Αιγίνης

Αλμυρά μπισκοτάκια με blue cheese και φιστίκια


Συνήθως , τις μέρες πριν τις γιορτές , φροντίζουμε να φτιάχνουμε διάφορα γλυκά , παραδοσιακά και μη, θέλοντας να έχουμε πάντα σπίτι μας κάτι να κεράσουμε ή ακόμη και να χαρίσουμε σε αγαπημένα μας πρόσωπα.
Είμαι σίγουρη πως ακόμη κι αν δεν έχετε τις δικές σας συνταγές που ακολουθείτε με ευλάβεια κάθε χρόνο, σίγουρα θα βρείτε την κατάλληλη μιας και υπάρχει πληθώρα συνταγών που προσφέρονται!!!!
Όμως , αυτές τις μέρες που θα βρεθούμε περισσότερο με φίλους , ο σκοπός είναι να καταφέρουμε να χαλαρώσουμε μαζί και όχι να περάσουμε ατελείωτα 24ωρα στην κουζίνα.
Στα πλαίσια αυτά, λοιπόν , από αυτό το blog θα σας προτείνω εύκολες και γρήγορες ιδέες για λιχουδιές που μπορείτε εύκολα να έχετε στο σπίτι για να περάσετε ένα ξεκούραστο και ευχάριστο, γιορτινό βράδυ με φίλους , χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες.

Αρχίζω λοιπόν με τα αλμυρά αυτά μπισκοτάκια, που μπορείτε να φτιάξετε και να διατηρήσετε σε τενεκεδένιο κουτάκι, και να τα συνδυάσετε με αλλαντικά ή τυριά , με ένα – δυο ωραία dip-άκια και λαχανικά και ένα ποτήρι κρασί. Θα έχετε ένα γρήγορο snack για ένα γιορτινό βράδυ, χωρίς κόπο, αλλά με αποτέλεσμα ιδιαίτερα γευστικό.

ΥΛΙΚΑ:
3/4 φλυτζ. blue cheese
100 g βούτυρο
1 φλυτζ. αλεύρι
1/2 φλυτζ. νισιστέ
ελάχιστο πιπέρι κόκκινο καυτερό ή σκόνη chili
1/2 φλυτζ. φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή λεμόνι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω όλα τα υλικά -εκτός από τους ξηρούς καρπούς – και όταν ομογενοποιηθούν, προσθέτω και τα φιστίκια.
Βάζω σε μιά μεμβράνη, πιέζοντας λίγο να πλατύνει και αφήνω 30 min στο ψυγείο, να σφίξει.
Ανοίγω σε χοντρό φύλλο και κόβω με κουπ πατ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε 175o C, για 12-15 min, ανάλογα με το πάχος και το μέγεθός τους, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους.

Σήμερα λοιπόν , μιας και γιορτάζει  ο άντρας μου, θα τον κεράσω μιά σύνθεση με τα μπισκοτάκια με blue cheese, και  μια παραλλαγή τους που έφτιαξα με λιαστές ντομάτες και καβουρδισμένα αμύγδαλα, διάφορα ξερά φρούτα , που ταιριάζουν τέλεια, ένα αρωματικό Pecorino και ένα ποτήρι αρωματικό κόκκινο κρασί (πρόσφατα δοκίμασα ένα εξαιρετικό Cabernet με Αγιωργίτικο, που νομίζω θα είναι ιδανικός συνδυασμός).

Συνταγή Τορτελίνια αλά κρέμ

Καλή σας μέρα πάλι μαζί σας με νέες γευστικές ιδέες ,
σήμερα έχουμε για εσάς μια γευστική απόλαυση

Πληροφορίες για την συνταγή: Συνταγή Τορτελίνια αλά κρέμ

Πάμε να μαγειρέψουμε Υλικά:1 πακέτο τορτελίνια330ml κρέμα γάλακτος100 γρ φέτα σε κομματάκια150γρ γραβιέρα τριμμένη100 γρ μπέικον σε κομματάκιααλάτιπιπέριλάδιΕκτέλεση:1. Βράζουμε τα τορτελίνια , τα σουρώνουμε .2. Βουττυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε μέσα τα τορτελίνια … Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιά Lemon pie για παιδικό πάρτυ

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
πάμε να δούμε ένα πιάτο εύκολο!

Πληροφορίες συνταγής: Νοστιμιά Lemon pie για παιδικό πάρτυ

Ώρα για μαγειρική! Υλικά:για την βάση μπισκότου:100 γρ βουτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)100γρ ζάχαρη 200γρ αλεύρι(μπορεί και παραπάνω, πρέπει να πλάθεται η ζύμη)1 αυγό1 βανίλια1 κ.γ. μπέικιν πάουντεργια την κρέμα λεμόνι:4 αυγάχυμό … Διαβάστε περισσότερα

Cupcakes σοκολατένια για πάρτυ!

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
πάμε να δούμε ένα πιάτο εύκολο!

Πληροφορίες συνταγής: Cupcakes σοκολατένια για πάρτυ!

Ας δούμε την συνταγή και τα υλικά μας! Υλικά:Για το 24 κάπκέικς:4 αυγά1 και 1/2 κούπα ζάχαρη3 κούπες αλεύρι2/3 κούπας flora με 25% βούτυρο2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ1 κούπα γάλα ή γιαούρτι2 βανίλιες4 κ.σ. κακάο5 κ.σ. κομμάτια … Διαβάστε περισσότερα

Μπισκοτάκια με πούδρα αμυγδάλου!

Καλή σας μέρα πάλι μαζί σας με νέες γευστικές ιδέες ,
πάμε να δούμε ένα πιάτο εύκολο!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: Μπισκοτάκια με πούδρα αμυγδάλου!

Πάμε να μαγειρέψουμε Υλικά για 25 μπισκότα 200 γρ βούτυρο αγελάδας(σε θερμοκρασία δωματίου)250γρ ζάχαρη 450γρ αλεύρι(μπορεί και παραπάνω, πρέπει να πλάθεται η ζύμη)1 αυγό1 βανίλια1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ80 γρ πούδρα αμυγδάλουΓια τη γέμιση:50 … Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 712345Τελευταία »