Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο

 Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι Φούρνου, η δική μου συνταγή για τα 90 χρόνια Μisko. Υπήρξαν κάποιες συνταγές και υλικά που ήταν ο

The post Κοφτό Μακαρονάκι με Χταπόδι στο Φούρνο appeared first on Funky Cook.

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Μακεδονικό Ταχίνι

10 συνταγές γνωστές, παραδοσιακές, εναλλακτικές ή πρωτότυπες επιβεβαιώνουν πως αυτά τα δύο υλικά είναι μοναδικά, μπορούν να κάνουν τα φαγητά και τα

The post Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Μακεδονικό Ταχίνι appeared first on Funky Cook.

Burritos με Λαχανικά και Σάλτσα Καλαμποκιού με Μακεδονικό Ταχίνι

Πρόσφατα μας επισκέφθηκαν στο σπίτι ο Τόμας και η Λίσα, η οποία είχε έρθει από την Ιρλανδία. Ο Τόμας ξέρει πως πάντα

The post Burritos με Λαχανικά και Σάλτσα Καλαμποκιού με Μακεδονικό Ταχίνι appeared first on Funky Cook.

Ταχινόπιτες σε δυο εκδοχές

Πρώτη φορά ταχινόπιτες δοκίμασα περίπου στα 10. Ήταν τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη που μετά τα μεσάνυχτα στόλιζαν με

The post Ταχινόπιτες σε δυο εκδοχές appeared first on Funky Cook.

Σουτζουκάκια από Ρεβύθια

Ημέρες νηστείας, σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από σουτζουκάκια Φτιαγμένα από ρεβύθια; Αν αυτό το διάβαζα πριν μερικά χρόνια θα ήμουν εντελώς αντίθετη με

The post Σουτζουκάκια από Ρεβύθια appeared first on Funky Cook.

Το φαγητό της Σαρακοστής

Το πολύχρωμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας προετοιμάζει τα στομάχια μας για το καθημερινό τραπέζι της Σαρακοστής. Ταραμάς, πιπεριές φλωρίνης, πράσινες σαλάτες, καλαμαράκια και ελιές, είναι από τα λίγα μεζεδάκια που γεμίζουν το τραπέζι. Αυτό που με κερδίζει κάθε φορά είναι η μελιτζανοσαλάτα (δείτε συνταγή εδώ) και οι πιπεριές φλωρίνης.
Ψήνω τις πιπεριές τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, και όταν είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζω και κάποιες τις κάνω σαλάτα όπως είναι, κάποιες τις κρατάω για τη μελιτζανοσαλάτα.


Παρότι ο ταραμάς είναι συνυφασμένος με την Καθαρά Δευτέρα και τη νηστεία κατά τη Σαρακοστή, εγώ συνηθίζω να τρώω όλο το χρόνο άσχετα από την παράδοση και τη θρησκεία. Ο ταραμάς, με την κρεμώδη υφή του, ή αλλιώς το χαβιάρι του φτωχού, δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυγά ψαριού, όπως και το χαβιάρι. Ο τρόπος με τον οποίο σερβίρεται ο ταραμάς, διαφέρει από τόπο σε τόπο, ενώ σε κάποια μέρη σερβίρεται  με μαύρες ελιές, σε άλλα συνοδεύεται από κρεμμύδι ή σκόρδο και μαϊντανό. Σε κάθε περίπτωση είναι νοστιμότατος και χορταστικός.



Για εκείνους που απέχουν μόνο από το κόκκινο κρέας και τα πουλερικά, οι επιλογές είναι περισσότερες. Μπορείτε να δοκιμάσετε γαριδομακαρονάδα με λευκό κρασί και σκόρδο (δείτε τη συνταγή εδώ) και μαρίδες στο φούρνο με ψητά ντοματίνια (δείτε τη συνταγή εδώ)

Άλλες συνταγές που μπορείτε να δοκιμάστε:












εύκολο Σαλάτα με Πλιγούρι, Ρεβίθια, Αμύγδαλα και Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
πάμε να δούμε ένα πιάτο για όλες τις εποχές!

Συνταγή για το πιάτο: εύκολο Σαλάτα με Πλιγούρι, Ρεβίθια, Αμύγδαλα και Ντρέσινγκ Πορτοκαλιού

Ώρα για μαγειρική! Είμαι πολύ χαρούμενη. Χθες βγήκε «στον αέρα» αυτό το βιντεάκι και εγώ νιώθω σαν παιδάκι που βλέπει τη δασκάλα να καρφιτσώνει τη ζωγραφιά του στον τοίχο της τάξης. Είμαι περήφανη … Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 1381234550100Τελευταία »