Ταχινόσουπα και Κριτσίνια από Μακεδονικό Ταχίνι

H εξαιρετική ταχινόσουπα της άλαδης Παρασκευής, έχω μεγαλώσει ανάμεσα σε ανθρώπους που η θρησκεία γι΄αυτούς είχε ένα ξεχωριστό νόημα. Αυτό κάποτε με

The post Ταχινόσουπα και Κριτσίνια από Μακεδονικό Ταχίνι appeared first on Funky Cook.

Συνταγούλα Κόκκινες φακές βελουτέ

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
σήμερα έχουμε για σας μια νέα γευστική ιδέα!

Πληροφορίες για την συνταγή: Συνταγούλα Κόκκινες φακές βελουτέ

Πάμε να μαγειρέψουμε For the recipe in English click here Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Ελπίζω να είστε καλά κ να περνάτε όμορφα. Εμείς εδώ στο νησί μεγαλώνουμε. Μία κοιμόμαστε καλά, μία … Διαβάστε περισσότερα

εύκολο Τραχανάς με λαχανικά

Καλημέρα πάμε να βάλουμε την φαντασία και να μαγειρέψουμε,
πάμε να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: εύκολο Τραχανάς με λαχανικά

Συνταγή μαγειρικής Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κύβο, τον τραχανά και 700 γραμμάρια ζεστό νερό και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι … Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιά Σούπα με μπρόκολο και σπανάκι

Καλημέρα πάμε να βάλουμε την φαντασία και να μαγειρέψουμε,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Υλικά και συνταγή για: Νοστιμιά Σούπα με μπρόκολο και σπανάκι

Συνταγή μαγειρικής Μια σούπα στο χρώμα της ελπίδας, φτιαγμένη από μπρόκολο και σπανάκι, μας προτείνει αυτή η συνταγή. Δοκιμάστε την! Παρόμοιες συνταγές: Σούπα μπρόκολο Κρύα σούπα με μπρόκολο Σαλάτα με μπρόκολο και … Διαβάστε περισσότερα

Καροτόσουπα Βελουτέ. Μιά εκλεπτυσμένη καθημερινή γεύση!

Οι σούπες είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά. Κυρίως όταν ο καιρός είναι κρύος, είναι νομίζω το ιδανικό πιάτο, που ζεσταίνει όχι μόνο το στομάχι αλλά και την ψυχή μας!
Όμως όταν μαγειρεύω  σούπες συχνά, βρίσκω απαραίτητο να έχουν μιά ποικιλία στη γεύση και γιατί όχι και στην εμφάνισή τους. Έτσι η κάθε σούπα έχει την δική της προσωπικότητα εκτός από την ξεχωριστή γεύση της.
Η σημερινή μου συνταγή είναι αποτέλεσμα ενός λάθους. Ενός λάθους στην αγορά λαχανικών που με “φόρτωσε” με λίγα καρότα παραπάνω από αυτά που θα καταναλώναμε σε κανονικές συνθήκες. Έτσι λοιπόν προέκυψε και η καροτόσουπα.
Τα υλικά απλά και η διαδικασία εύκολη.

ΥΛΙΚΑ
 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
550 g καρότα καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια 4-5 cm
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μικρότερα κομμένο σε χοντρές φέτες
3 Κουταλιές σούπας Σέλερυ κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 φλυτζάνια ζωμός κότας ή λαχανικών σπιτικός ή 3 φλυτζάνια νερό και 3 κύβους κότας
Ginger σκόνη ή φρέσκο
Χυμό από 1-2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό λεμόνι
ΑΛλάτι 
Πιπέρι
Κατίκι ή Κρέμα γάλακτος (light) για το σερβίρισμα 
Chives ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Κρουτόνς σπιτικά για το σερβίρισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρω σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι για λίγο και προσθέτω τα καρότα και το σέλερυ. Αφήνω λίγο να σωταριστούν και προσθέτω 2 φλυτζάνια νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνω να βράσουν σε σκεπασμένη κατσαρόλα ή κλειστή χύτρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Όταν είναι έτοιμα, πολτοποιώ τα λαχανικά με την ράβδο και προσθέτω το ξύσμα πορτοκάλι, το χυμό πορτοκάλι και το ginger.
Αφήνω να βράσει λίγο όλο το μίγμα και δοκιμάζω αν χρειάζεται κάτι. Προσθέτω τέλος και το χυμό λεμόνι μέχρι να γίνει γευστική η σούπα.
Σερβίρω στα πιάτα και προσθέτω μιά κουταλιά κατίκι ( ή λίγη κρέμα γάλακτος ) και λίγο ψιλοκομμένο chives.
Είναι γευστική και πολύ ελαφριά.

Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.

Η μοσχαρόσουπα των Αγγέλων

Τι πιο ωραίο από μια λαχταριστή σουπίτσα να μας κρατάει ζεστούς το χειμώνα?! Έξτρα θρεπτική και βιταμινούχα αυτή η μοσχαρόσουπα μας δίνει όλη την ενέργεια και τις βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά!

The post Η μοσχαρόσουπα των Αγγέλων appeared first on Τaste and Τell.

Τραχανάς σούπα βελουτέ με τη συνοδεία από δυο υπέροχα dips

Καλημέρα!!!!!!! Σήμερα η μέρα είναι αρκετά κρύα και μετά από ένα βαρύ κρύωμα που είχα -και με κράτησε μακριά από το picnic-  είμαι σε διάθεση να σας προτείνω την πιο εύκολη , θρεπτική αλλά και θερμαντική σούπα του χειμώνα. Τον τραχανά. Σχεδόν σε κάθε μέρος της Ελλάδας γίνεται και με άλλη σύνθεση , αλλά οι δύο βασικές του κατηγορίες είναι ο γλυκός και ο ξινός. Προσωπικά μου αρέσουν και οι δύο τύποι, αλλά επειδή η κόρη μου δεν συμπαθεί τον ξινό – όπως νομίζω και τα περισσότερα παιδιά- συνήθως μαγειρεύω τον γλυκό.
Επειδή δε στα παιδιά κυρίως φαίνεται κάπως “απλοϊκό” φαγητό, τον συνοδεύω πάντα με σπιτικά κρουτόν. Σήμερα σας τον προτείνω με τη συνοδεία δύο dips, για να διαλέξετε ή για να τα φτιάξετε και τα δύο και να αποτελέσουν μιά ωραία ιδέα για ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ με φίλους .

Η συνταγή των Dips (Dip Φέτας με φρέσκα αρώματα δυόσμου και βασιλικού και Dip τόνου) ακολουθεί στην αυριανή μας ανάρτηση.

Τραχανάς σούπα βελουτέ με σπιτικά κρουτόν

ΥΛΙΚΑ:

2 φλυτζάνια Τραχανάς γλυκός ή ξινός
2-2,5 λίτρα Νερό (ή 1,5 λίτρο Νερό και 1 λίτρο Ζωμός κοτόπουλο) (έτοιμος ή σπιτικός)
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζω να βράσει το νερό με το ζωμό κοτόπουλου. Προσθέτω αλάτι με προσοχή γιατί ο ζωμός περιέχει αρκετό αλάτι. Αφήνω 15- 20 min να βράσει, δοκιμάζω και όταν είναι έτοιμος κλείνω τη φωτιά. Με τη ράβδο ή ένα μπλέντερ πολτοποιώ να γίνει σαν κρέμα. Εγώ πάντα προτιμώ τη ράβδο για να μη λερώνω και άλλα σκεύη .
Στη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα μισό τραχανά γλυκό κλασσικό και μισό με λαχανικά.
 Αν πρόκειται να σερβίρω αμέσως έχω φροντίσει να ετοιμάσω από πριν τα κρουτόν και τα dips. Όμως μπορώ να ετοιμάσω τον τραχανά από νωρίς και να τον σερβίρω αφού τον ζεστάνω.
Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να χρειαστεί προσθήκη νερού, γιατί όσο μένει ο τραχανάς γίνεται πιο πηκτός.
Είναι εξαιρετικός ο συνδυασμός του με μιά καυτερή και αρωματική πιπεριά τριμμένη (το Μπουλ Μπιπέρ) που ανακάλυψα τον προηγούμενο χειμώνα .  

Κρουτόν:

3 φέτες Ψωμί (2-3 ημερών)
2 Κ. Λάδι
1/2 Κ. Φυτίνη

Συνήθως χρησιμοποιώ το ψωμί που φτιάχνω μόνη μου , είτε στον αρτοπαρασκευαστή είτε στο χέρι. Γίνονται όμως εξίσου καλά και με το έτοιμο ψωμί, ακόμη και με το ψωμί του τοστ.

Κόβω το ψωμί σε λεπτές φέτες, λίγο πιο χοντρές από του τοστ, και αφαιρώ την κόρα. Κόβω μικρά κυβάκια 1 – 1,5cm και τα αφήνω λίγο στον αέρα να στεγνώσουν . Αν το έχω προγραμματίσει από την προηγούμενη , τα αφήνω όλο το βράδυ σε μιά ξύλινη επιφάνεια να στεγνώσουν, χωρίς να τα σκεπάσω.

Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζω μέσα σε ένα στρώμα τα κομματάκια ψωμί, και μοιράζω ανάμεσά τους 2-3 κουταλιές λάδι και 1 κουταλιά Φυτίνη σε μικρά κομματάκια. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και γυρίζω στην αρχή συχνά τα ψωμάκια να καλυφθούν από το λάδι και μετά τα αφήνω λίγο να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Μπορείτε στο στάδιο αυτό, αν θέλετε να τα αλατίσετε, να βάλετε λίγη καπνιστή πάπρικα ή ένα καυτερό κόκκινο πιπέρι, ώστε να πάρουν τα κρουτόν άρωμα και γεύση που θα ταιριάξουν και με τον τραχανά.

Είναι πραγματικά ακαταμάχητα όταν είναι ζεστά αλλά και κρύα – αν προλάβουν να μείνουν- είναι γευστικότατα. Δοκιμάστε τα και με κάθε άλλο είδος σούπας που θα φτιάξετε!!


Σερβίρω λοιπόν στο πιάτο τον τραχανά, λίγη τριμμένη φέτα (ή ακόμη και το dip φέτας που θα σας δώσω αύριο), μερικά κρουτόν και λίγη από την αγαπημένη μου τριμμένη καυτερή πιπεριά!! Εξαίσιο!!



Μη ξεχνάτε, αν σας αρέσουν οι συνταγές μου, να κάνετε Like, στη σελίδα μου :

https://www.facebook.com/christiespicnic.blogspot.gr ή 

να γίνετε μέλη του ιστότοπου στην αρχική σελίδα του blog.



Σελίδα 1 από 981234550Τελευταία »