Σούπες συνταγή Γιορτινό ψωμί

Καλή σας μέρα πάλι μαζί σας με νέες γευστικές ιδέες ,
πάμε ένα δούμε ένα πιάτο νόστιμο!

Συνταγή μαγειρικής: Σούπες συνταγή Γιορτινό ψωμί

Ας δούμε την συνταγή και τα υλικά μας! Φουσκωτό και στολισμένο για το επίσημο , γιορτινό τραπέζι. Φτιάξτε το, είναι απλά τέλειο!                 ΥΛΙΚΑ: 700 γραμ…. The post Γιορτινό ψωμί appeared first on topSyntages.gr. Related posts: Ψωμί για τη δίαιτα – μέθοδο Dukan – Ντάκαν στο φούρνο μικροκυμάτων σε πολύ λίγο χρόνο Υλικά: 4 ασπραδια 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πιτουρο βρωμης… Ψωμί Γενικές οδηγίες για ψωμί: Είναι πολύ σημαντικό να διαλύουμε πάντα… Ψωμί για δίαιτα – μέθοδο Ντουκάν (Dukan) Υλικά: 3 αυγά 3 ασπράδια 2 γιαούρτια ή 2 λίνεσα… Kugelhoph – γλυκό ψωμί από σταφίδες – Γαλλικό σταφιδόψωμο από τον Στέλιο Παρλιάρο στις «Γλυκιές Αλχημείες».   Ο Στέλιος Παρλιάρος μας … Διαβάστε περισσότερα

Συνταγούλα Γιορτινό ψωμί

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: Συνταγούλα Γιορτινό ψωμί

Πάμε να μαγειρέψουμε Φουσκωτό και στολισμένο για το επίσημο , γιορτινό τραπέζι. Φτιάξτε το, είναι απλά τέλειο! ; ; ; ; ; ; ; ; ΥΛΙΚΑ: 700 γραμ.... The post Γιορτινό ψωμί appeared first on topSyntages.gr. Related posts: Ψωμί για τη δίαιτα – μέθοδο Dukan – Ντάκαν στο φούρνο μικροκυμάτων σε πολύ λίγο χρόνο Υλικά: 4 ασπραδια 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας πιτουρο βρωμης… Ψωμί Γενικές οδηγίες για ψωμί: Είναι πολύ σημαντικό να διαλύουμε πάντα… Ψωμί για δίαιτα – μέθοδο Ντουκάν (Dukan) Υλικά: 3 αυγά 3 ασπράδια 2 γιαούρτια ή 2 λίνεσα… Kugelhoph – γλυκό ψωμί από σταφίδες – Γαλλικό σταφιδόψωμο από τον Στέλιο Παρλιάρο στις «Γλυκιές Αλχημείες». ; Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παρουσιάζει… Διαβάστε περισσότερα

Απογείωσε το μπακαλιάρο!

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
επόμενη κίνηση ας δούμε και τα υλικά μας και πάμε να μαγειρέψουμε από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά και συνταγή για: Απογείωσε το μπακαλιάρο!

Πάμε να μαγειρέψουμε Ο παστός ή υγράλατος μπακαλιάρος συνηθίζεται να καταναλώνεται δυο φορές μέσα στη Σαρακοστή, σύμφωνα με τα έθιμα μας. Η μια είναι η μέρα του Ευαγγελισμού και η άλλη η Κυριακή … Διαβάστε περισσότερα

Μπακαλιάρος με Σπανάκι, Σέσκουλα και Σταφίδες από την Κύθνο

Η 25η του Μάρτη είναι μια διπλή γιορτή εθνική και θρησκευτική, με ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες, η λαογραφία, τα ήθη και

The post Μπακαλιάρος με Σπανάκι, Σέσκουλα και Σταφίδες από την Κύθνο appeared first on Funky Cook.

Φτιάξτε Λαζαράκια- Το έθιμο που κρατάει αιώνες, πότε τα φτιάχνουμε και γιατί

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: Φτιάξτε Λαζαράκια- Το έθιμο που κρατάει αιώνες, πότε τα φτιάχνουμε και γιατί

Συνταγή μαγειρικής «Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις», έλεγαν παλιά και λένε ακόμα στα ελληνικά χωριά μας. Σύμφωνα με την παράδοση ο αναστημένος φίλος του Χριστού, ο … Διαβάστε περισσότερα

Λιχουδιά Μηλοπιτακια στιγμης στην τοστιερα

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
σήμερα έχουμε για σας μια νέα γευστική ιδέα!

Πληροφορίες για την συνταγή: Λιχουδιά Μηλοπιτακια στιγμης στην τοστιερα

Πάμε να μαγειρέψουμε Κάτι να μας γλυκάνει, χωρίς ζάχαρη, χωρίς κόπο, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά! Νηστήσιμα μηλοπιτάκια λοιπόν που γίνονται με ψωμί του τοστ, ψήνονται σε τοστιέρα και είναι ότι πρέπει για πρωινό … Διαβάστε περισσότερα

Εύκολα, αφράτα σταφιδόψωμα

Νομίζω πως το σταφιδόψωμο είναι συνυφασμένο με μια Ελλάδα άλλων εποχών. Θυμάμαι να το λατρεύω ως παιδί και σίγουρα οι παλαιότερες γενιές το έχουν αγαπήσει εξίσου. Σπάνια συναντάς κάποιον που να μην το τρώει, ακόμα κι αν δεν αγαπάει πολύ τις σταφίδες, όπως εγώ. Γενικά νομίζω πως τα τσουρεκοειδή κάθε είδους είναι ακαταμάχητα! Γι’αυτό και έφτασε η ώρα να φτιάξετε στο σπίτι αφράτα, λαχταριστά σταφιδόψωμα, που ουδεμία σχέση δεν έχουν με αυτά του εμπορίου.

Η ανάγκη να φτιάξω σταφιδόψωμο προέκυψε από μια ποσότητα σταφίδας που βρέθηκe στα χέρια μου και δεν είχα τι να την κάνω. Βασικά ήταν μιξ από δύο ειδών σταφίδες και ξερά cranberries, τρία πράγματα που μόνα τους δεν τα τρώω ποτέ. Γενικά οι σταφίδες (ειδικά οι μαύρες) είναι ένα πολύ θρεπτικό συστατικό με υψηλά ποσοστά σιδήρου, καλίου και μαγνησίου, αλλά και πολυφαινολών. Και παρόλο που όλα αυτά τα ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα, οι γιαγιάδες μας ήξεραν καλά την αξία της σταφίδας. Η δικιά μου τουλάχιστον θα έλεγα πως είχε σχεδόν ψύχωση με την Κορινθιακή σταφίδα και ως παιδί θυμάμαι να με βάζει συχνά να την βοηθάω να καθαρίζει τα κοτσανάκια της!

Δυστυχώς συνταγή της γιαγιάς μου για σταφιδόψωμα δεν έχω, βρήκα όμως μια πολύ καλή συνταγή εδώ, και με μικρές παραλλαγές σας τη δίνω σήμερα. Ελπίζω να τη δοκιμάσετε και να απολαύσετε την υπέροχη μυρωδιά που θα γεμίσει το σπίτι σας.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Αφράτα, σπιτικά σταφιδόψωμα

ΥΛΙΚΑ για 9-10 ψωμάκια

  • 500γρ αλεύρι σκληρό, για τσουρέκι
  • 13γρ μαγιά ξηρή (1,75 περίπου φακελάκι)
  • 70γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 140γρ σταφίδες (εγώ έβαλα μιχ από ξανθές, μαύρες και ξερά cranberries)
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 60γρ βούτυρο αγελαδινό φρέσκο, λιωμένο (όχι μαργαρίνη)
  • 260μλ γάλα πλήρες, χλιαρό
  • 1 αβγό χτυπημένο για την επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατέψτε καλά με ένα αβγοδάρτη.
  2. Ρίξτε τη ζύμη το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και ζυμώστε απαλά μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Μπορείτε να το ζυμώσετε και στο μίξερ με το ειδικό εξάρτημα (γάντζο). Γενικά δεν θέλει πάρα πολύ ζύμωμα.
  3. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για μία ώρα. Έπειτα χωρίστε τη σε μπαλίτσες των 100 περ. γραμμαρίων, ώστε να πάρετε 10 σταφιδόψωμα.
  4. Καλύψτε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλτε επάνω τα σταφιδόψωμα. Καλύψτε τα με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και βάλτε τα στο φούρνο (χωρίς να δουλεύει ο φούρνος) να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα.
  5. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και προθερμάνετέ τον στους 180oC αέρα. Αλείψτε τα ψωμάκια σας με το χτυπημένο αβγό και ψήστε τα για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και απολαύστε τα! Διατηρούνται για 2-3 ημέρες σε πλαστικό δοχείο που κλείνει καλά, ή σε σακουλάκι τροφίμων. Επίσης, καταψύχονται επιτυχώς, σε ειδικά σακουλάκια για τη κατάψυξη μέχρι και έναν μήνα.

 

Σελίδα 1 από 1041234550100Τελευταία »