Σούπερ ΣΑΛΑΤΑ ΠΙΑΖ

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
πάμε να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο!

Πληροφορίες για την συνταγή: Σούπερ ΣΑΛΑΤΑ ΠΙΑΖ

Ώρα για μαγειρική! Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα, ντομάτα, πιπεριές Φλωρίνης και πολλά-πολλά πράσινα λαχανικά. Ιδανικά μπαχαρικά γι αυτή τη σαλάτα, η καπνιστή πάπρικα και τα δύο είδη μπούκοβου! Ιδανική για τη νηστεία, … Διαβάστε περισσότερα

Γιατί τα φύτρα ή φύτρες είναι πηγή νεότητας και ευεξίας

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
αγαπάμε την κουζίνα και την μαγειρική από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Πληροφορίες για την συνταγή: Γιατί τα φύτρα ή φύτρες είναι πηγή νεότητας και ευεξίας

Συνταγή μαγειρικής Τα φύτρα ή φύτρες, όπως λέγονται, είναι μια ζωντανή τροφή και πάρα πολύ υγιεινή. Είναι φυσική πηγή βιταμινών, μετάλλων ενζύμων, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, πρωτεϊνών και βιταμινών πάνω στον πλανήτη. Πολλές φορές … Διαβάστε περισσότερα

Συνταγή Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Καλημέρα πάμε να βάλουμε την φαντασία και να μαγειρέψουμε,
πάμε να δούμε ένα πιάτο για όλες τις εποχές!

Πληροφορίες για το πιάτο: Συνταγή Σαλάτα με ρεβύθια και ζυμαρικά

Ας δούμε την συνταγή και τα υλικά μας! Μια τέλεια σαλάτα με χρώμα και απίστευτη γεύση! Δοκιμάστε την! Παρόμοιες συνταγές: Αραβική σαλάτα με ρεβύθια και φασόλια Σαλάτα με πέστο και ζυμαρικά Ρεβύθια σαλάτα Διαβάστε περισσότερα

εύκολο Πώς φτιάχνουμε σπιτική εσάνς (απόσταγμα) βανίλιας

Καλή σας μέρα πάλι μαζί σας με νέες γευστικές ιδέες ,
σήμερα έχουμε για σας μια νέα γευστική ιδέα!

Συνταγή μαγειρικής: εύκολο Πώς φτιάχνουμε σπιτική εσάνς (απόσταγμα) βανίλιας

Μαγειρική και φαντασία! Το να ετοιμάσουμε απόσταγμα βανίλιας στο σπίτι μας, όσο και αν δεν μπορείτε να το πιστέψετε, είναι πολύ απλό. Έχετε στο μπαρ σας ένα οινοπνευματώδες ποτό με ουδέτερη γεύση; (μία … Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακός Φασουλονταβάς

Ο παραδοσιακός Φασουλονταβάς ένα φαγητό που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε! Έχει φτάσει μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους, η Σαρακοστή,

The post Παραδοσιακός Φασουλονταβάς appeared first on Funky Cook.

Συνταγούλα Παραδοσιακός Φασουλονταβάς

Καλή σας μέρα! Ελπίζουμε να είστε καλά και να έχετε όρεξή,
πάμε να δούμε ένα πιάτο εύκολο!

Συνταγή για το πιάτο: Συνταγούλα Παραδοσιακός Φασουλονταβάς

Ας δούμε την συνταγή και τα υλικά μας! Ο παραδοσιακός Φασουλονταβάς ένα φαγητό που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε! Έχει φτάσει μια από τις πιο αγαπημένες περιόδους, η Σαρακοστή, The post Παραδοσιακός Φασουλονταβάς appeared first on Funky … Διαβάστε περισσότερα

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και καπνιστή πέστροφα



Αναπολώ τα Κυριακάτικα απογεύματα που άρπαζα ένα κρουασάν Molto από το ντουλάπι –ποιος νοιαζόταν τότε για τα συντηριτικά- κι ένα χιλιάρικο απ΄το πορτοφόλι του πατέρα μου –οκ, τις δραχμές τις βλέπω να ξανάρχονται….- και κατηφόριζα το δρόμο προς την παραλιακή καφετέρια για να συναντήσω τους φίλους μου. 

Τώρα πια τις Κυριακές μου διαβάζω. Όχι περιοδικά lifestyle, όχι για να δώσω στο ΑΣΕΠ, όχι για δίπλωμα οδήγησης, όχι βιβλία συνταγών που τόσο μου αρέσουν, αλλά μαθηματικά και γλώσσα 5ης Δημοτικού. 

Το να χρειάζομαι το λιγότερο ένα δεκάλεπτο  -μη σου πω δεκαπεντάλεπτο στο νερό- «φροντιστήριο» από τη 10χρονη Νεφέλη για να μάθω τη θεωρία, κατόπιν να κάνω και δυο-τρία παραδείγματα (που τα ελέγχει η ίδια –ήμαρτον!!!-) ώστε να εμπεδώσω τη θεωρία και να καταφέρω ύστερα να ελέγξω τις ασκήσεις της και να την εξετάσω… είναι αξία ανεκτίμητη που λέει κι «ο ποιητής»! Ή αλλιώς #ρεζιλιτωνσκυλιων . Το ποιος εξετάζει ποιον κάπου χάνεται στην πορεία και ο μαθητής γίνεται δάσκαλος του δασκάλου…  λέμε τώρα.  

Κατόπιν αντί για molto τρώω περγαμόντο γλυκό που έφτιαξε η μητέρα μου για να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Το περγαμόντο άπαιχτο, δε λέω, αλλά το επαναληπτικό στη γλώσσα σήμερα αδερφάκι μου με τσάκισε. 

Αυτός ήταν ο πόνος μου, κι αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία. Τόσο μεγάλος,  που λίγο έλειψε το διαγώνισμα να επισκιάσει τη σαλάτα. Μια σαλάτα που την απολαμβάνει κανείς σαν κύριο γεύμα γιατί έτσι πρέπει. Γιατί τα έχει όλα και δεν της λείπει τίποτα. Και λαχανικά, και καπνιστό ψάρι, και όσπρια και ένα τέλειο γλυκόξινο dressing. Αυτή, παίρνει 10 με τόνο. Εγώ, θέλω δουλειά ακόμα!
 

Αυτά από ‘μένα!! Καλή μέρα και όμορφη βδομάδα!!!

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

Υλικά για 2 μερίδες:

     1)      100 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια άβραστα που μας δίνουν περίπου 250 γραμμάρια φασόλια βρασμένα

     2)      150 γραμμάρια καπνιστή πέστροφα (1 συσκευασία με 2 φιλέτα μέσα)

     3)      3 γεμάτες κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

     4)      3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μαζί με το πράσινο μέρος τους)

     5)      3 κουταλιές σούπας κάπαρη ξεπλυμένη από την άλμη της

     6)      ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρεδάκια 

Dressing

     1)      3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

     2)      3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού

     3)      1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα

     4)      1 κουταλάκι γλυκού μέλι

     5)      ½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο σκόρδο αποξηραμένο

     6)      Αλάτι

     7)      Πιπέρι

Μέθοδος: 

Βάζουμε τα φασόλια από το βράδυ μέσα σε μια κατσαρόλα με  νερό, ώστε να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν μέσα σε άφθονο νερό, χωρίς αλάτι! Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φασόλια, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, την κόκκινη πιπεριά και την κάπαρη. 

Ανοίγουμε την συσκευασία της πέστροφας και με τα χέρια μας ξεψαχνίζουμε τα φιλέτα, κόβοντάς τα σε μικρά κομματάκια και παράλληλα αφαιρούμε όσα κόκαλα έχουν επάνω τους. Προσέχουμε να μην μείνει κανένα κόκαλο γιατί είναι αρκετά άσχημο στη γεύση όταν το συναντήσουμε μέσα στη σαλάτα. 

Στο μπολ με τα φασόλια και τα λαχανικά προσθέτουμε τώρα και την ξεψαχνισμένη πέστροφα. 

Τέλος φτιάχνουμε το dressing ανακατεύοντας σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά του πολύ καλά ώστε να προκύψει ένα παχύρρευστο υγρό. Περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα, αλατίζουμε ελαφρά, γιατί η πέστροφα είναι ελαφρώς αλμυρή και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Ανακατεύουμε καλά, δοκιμάζουμε στη γεύση μήπως χρειάζεται περισσότερο αλάτι και τη σερβίρουμε σ΄ένα όμορφο μπολ στολίζοντάς την με ένα κλωναράκι άνηθου!

Καλή επιτυχία!!!

Tips

     1)      Επειδη η ποσότητα των φασολιών είναι αρκετά μικρή και είναι ασύμφορο το να βράσει κανείς τόσο λίγα φασόλια, προτείνω  να βράσετε όλη τη συσκευασία των φασολιών κι έπειτα να την χωρίσετε  σε μερίδες  των 100 ή 200ων γραμμαρίων και να τις τοποθετήσετε στην κατάψυξη. Ετσι μπορείτε  ανά πάσα στιγμή να αποψύξετε  όσα χρειάζεστε και να φτιάξετε τη σαλάτα αυτή ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή! 

      2)      Τη σαλάτα μπορούμε να την έχουμε έτοιμη από την προηγούμενη μέρα, καλά κλεισμένη μέσα σε μπολ στο ψυγείο, ΧΩΡΙΣ όμως το dressing!!  Όταν έρθει η ώρα να τη σερβίρουμε, την περιχύνουμε με το dressing, την ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μπολ! 

        3)      Αν δεν σας αρέσει η καπνιστή πέστροφα, μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα με καπνιστό ή κανονικό  τόνο, καπνιστό χέλι, καπνιστό σολομό ή οποιοδήποτε άλλο καπνιστό ή παστό ψάρι σας αρέσει! 






Σελίδα 1 από 991234550Τελευταία »