Σούπες συνταγή Ντολμάδες με λάπαθα και χοιρινό κιμά

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
επόμενη κίνηση ας δούμε και τα υλικά μας και πάμε να μαγειρέψουμε!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: Σούπες συνταγή Ντολμάδες με λάπαθα και χοιρινό κιμά

Ώρα για μαγειρική! Μια εξαιρετική συνταγή από ένα καλό φίλο της σελίδας! Τα λάπαθ&alpha… Διαβάστε περισσότερα

εύκολη συνταγή Χοιρινό με κάρυ

Καλημέρα σας! έτοιμοι για μία νέα μαγειρική απόλαυση;,
σήμερα έχουμε για σας μια νέα γευστική ιδέα!

Πληροφορίες για την συνταγή: εύκολη συνταγή Χοιρινό με κάρυ

Πάμε να μαγειρέψουμε Εύκολη συνταγή για μπουκίτσες χοιρινό με νόστιμη σάλτσα κάρυ. Διαβάστε περισσότερα

Νοστιμιά Mr Barbu

Καλή σας μέρα αγαπητοί μας φίλοι ας δούμε και τα υλικά μας,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Πληροφορίες συνταγής: Νοστιμιά Mr Barbu

Συνταγή μαγειρικής Όταν η κρίση χτύπησε τις δουλιές του Χρήστου και της Ναταλίας, που για χρόνια έχτισαν μια καριέρα στο χώρο της φωτογραφίας και των εκδόσεων, ένα παλιό συνεργείο στη νέα πιάτσα… Διαβάστε περισσότερα

Πεντανόστιμή Συνταγή Μπισκότα με φυστικοβούτυρο/Gluten-Free Peanut Butter Cookies

Καλημέρα πάμε να βάλουμε την φαντασία και να μαγειρέψουμε,
ας βάλουμε μπρος την μαγειρική και την φαντασία!

Υλικά και προετοιμασία πιάτου: Μπισκότα με φυστικοβούτυρο/Gluten-Free Peanut Butter Cookies

Μαγειρική και φαντασία! Σήμερα τελειώνουν οι αναρτήσεις για το διαγωνισμό food blog awards που διοργάνωσε το Βήμα gourmet. Ένα ταξίδι λοιπόν τελειώνει σήμερα… όμορφο, αγχωτικό, χαρούμενο και μερικές φορές λυπημένο…. Ευχαριστούμε πολύ το… Διαβάστε περισσότερα

Η εβδομάδα της Τυροφάγου: πώς νηστεύουμε, τα έθιμα

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
αγαπάμε την κουζίνα και την μαγειρική από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Πληροφορίες συνταγής: Η εβδομάδα της Τυροφάγου: πώς νηστεύουμε, τα έθιμα

Συνταγή μαγειρικής Η επόμενη Κυριακή ονομάζεται “της Τυρινής”. Η εβδομάδα που διανύουμε ονομάζεται “της Τυροφάγου” ή “λευκή εβδομάδα”, καθώς οι χριστιανοί δεν καταναλώνουν κρέας, για να προετοιμαστούν για τη μεγάλη νηστεία της … Διαβάστε περισσότερα

Νόστιμή Συνταγή Αποκριάτικα καναπεδάκια με χοιρινό

Καλή σας μέρα πάμε να μαγειρέψουμε ένα γευστικό πιάτο,
πάμε να δούμε ένα πιάτο εύκολο!

Συνταγή για το πιάτο: Νόστιμή Συνταγή Αποκριάτικα καναπεδάκια με χοιρινό

Μαγειρική και φαντασία! Αποκριάτικα -και όχι μόνο- καναπεδάκια χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκου… δοκιμάστε τα! Παρόμοιες συνταγές: Καναπεδάκια με αυγό Καναπεδάκια με κρέμα ζαμπόν Καναπεδάκια με συκωτάκια κοτόπουλου – πατέ Διαβάστε περισσότερα

Τσίκνισμα στο σπίτι: κοντοσούβλι στη λαδόκολλα

pork-kontosouvli-skewersΗ Τσικνοπέμπτη νομίζω πως είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές. Όλη αυτή την κρεατολαγνεία σε συνδυασμό με της Απόκριες της βρίσκω brutal και γοητευτική. Το μόνο πρόβλημα είναι πως, αν τολμήσεις να βγεις έξω για φαγητό, την πάτησες! Μας έχει συμβεί πολλάκις, οπότε μιλώ εκ πείρας. Έτσι τα τελευταία χρόνια “τσικνίζουμε” σε κάποιο σπίτι, συνήθως ρεφενέ, για να μην κουράζεται και κανείς. Λουκάνικα, μπιφτέκια, μπριζολάκια, σαλάτες, και πατάτες αυτά περίπου έχουν τα τραπέζια μας, μιας και η μέρα δεν σηκώνει υψηλή μαγειρική. Δυστυχώς κανείς μας δεν είναι ψήστης, οπότε όλα γίνονται στην κουζίνα.

Για φέτος λοιπόν την Τσικνοπέμπτη, αν μείνετε στο σπίτι, σας έχω σούπερ συνταγή για σπιτικό κοντοσούβλι στη λαδόκολλα. Γενικά το κοντοσούβλι είναι μεγάλη μου αδυναμία, αλλά δυστυχώς το αγαπημένο μου μαγαζί, ο Ψυχογυιός στην Νέα Ερυθραία έκλεισε. Παρόλο που είχε κυρίως κοτόπουλα, έκανε το πιο μαγευτικό χοιρινό κοντοσούβλι που είχα φάει, όσο έπρεπε τραγανό απέξω και ζουμερό μέσα, χωρίς πολύ λίπος. Με αρκετό πιπέρι και πάπρικα, αλλά όχι τόσο, ώστε να σκεπάζεται η γεύση. Αφήστε τα σας λέω…

Το δικό μου κοντοσούβλι δεν το φτάνει του Ψυχογυιού, αλλά είναι αξιοπρεπές για σπιτικό. Γίνεται πολύ ζουμερό, μιας και μαρινάρεται από βραδύς, και είναι πανεύκολο στην παρασκευή του. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε χοιρινό λαιμό, που έχει μεν λίπος, το οποίο όμως φεύγει, αφήνοντας το κρέας πολύ μαλακό. Το μόνο πρόβλημα του κομματιού αυτού είναι ότι για τον ίδιο λόγο συρρικνώνεται πολύ και έτσι από κοντοσούβλια, εμένα έγιναν κοντο…σουβλάκια!

kontosouvli-uncooked

Σπιτικό κοντοσούβλι

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

  • 1200γρ χοιρινό λαιμό (βάρος καθαρό χωρίς το κόκαλο) κομμένο σε μεγάλους κύβους περ. 4×4 εκ.

για τη μαρινάδα

  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
  • 2-3 ροδέλες ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή

για το ψήσιμο

  • 1 μεγάλο φύλλο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα)
  • μεγάλα μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια (μπορεί να σας δώσει και ο χασάπης σας)
  • 1 μεγάλο ντομάτα , καθαρισμένη από τα σπόρια και κομμένη σε χοντρές φέτες ή κύβους
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη σε κύβους
  • πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη/θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τάπερ βάλτε τα υλικά της μαρινάδας και ρίξτε μέσα τους κύβους του κρέατος. Ανακατέψτε καλά, κλείστε το τάπερ και βάλτε το στο ψυγείο αποβραδίς.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 oC αέρα. Βγάλτε τα κομμάτια κρέας από το τάπερ, στεγνώστε τα καλά σε χαρτί κουζίνας και περάστε τα εναλλάξε με πιπεριά και ντομάτα στα σουβλάκια. Αλείψτε τα απέξω με μπόλικη πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη ή θυμάρι.
  3. Τυλίξτε το κάθε κοντοσούβλι καλά σε λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να είναι πολύ μαλακό και να λιώνει, περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Γενικά ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πολύ από το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια σας. Επίσης, εμένα μου ρόδισαν μέσα στη λαδόκολλα, όμως και αυτό εξαρτάται από τι λαδόκολλα θα διαλέξετε. Οπότε, αν ανοίγοντας τα δείτε πως δεν έχουν ροδίσει, αφήστε τα πακέτα για λίγο ανοιχτά και συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.
  4. Σερβίρετε αμέσως!

Σελίδα 1 από 2081234550100Τελευταία »